Tarta de sparanghel cu Mascarpone

Share

Tarta de sparanghel cu Mascarpone este o reteta condimentata perfecta pentru cina, intrucat este usoara si hranitoare, iar gustul sau este imbietor.

Tarta de sparanghel cu Mascarpone

Tarta de sparanghel cu Mascarpone merge consumata impreuna cu o salata preferata de sezon. Va prezentam cum puteti pregati sase-opt portii delicioase.

Ingrediente pentru tarta de sparanghel cu Mascarpone:

  • 250 g foietaj
  • 450 g sparanghel
  • Parmezan
  • ¼ ceasca de branza Mascarpone
  • ¼ ceasca de frisca lichida
  • ½ ceasca de nuci prajite si putin maruntite
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 catel de usturoi mare, taiat in bucatele
  • fulgi de ardei iute
  • sare
  • piper

Mod de preparare pentru tarta de sparanghel cu Mascarpone:

  • Incingeti cuptorul la 215˚C. Asezati in tava o hartie pentru copt, dupa care intindeti foietajul intr-o tava de 20×30 cm, apoi asezati-o pentru 15 minute la frigider.
  • Puneti intr-un bol branza Mascarpone, frisca lichida, usturoiul, fulgii de ardei, un praf mic de sare si piper, pe care le amestecati.
  • Curatati sparanghelul si inlaturati partile lemnoase. Perpeliti sparanghelul cu o lingura de ulei de masline.
  • Luati foitajul din frigider si asezati pe el amestecul cu Mascarpone, lasand 2,5 cm liberi pe fiecare margine.
  • Peste Mascarpone puneti un strat de sparanghel. Presarati apoi sare si piper si introduceti tarta la cuptor.
  • Dupa primele 20 de minute, reduceti temperatura 175˚C si mai lasati pentru inca 20 – 30 de minute, sa se patrunda, apoi scoateti tava de la cuptor pentru a se raci.
  • Inainte de servire, se adauga Parmezanul ras si nucile.
  • Tarta se consuma calda sau la temperatura camerei…

Pofta buna!


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news