Tarta de sparanghel cu Mascarpone este o reteta condimentata perfecta pentru cina, intrucat este usoara si hranitoare, iar gustul sau este imbietor.
Tarta de sparanghel cu Mascarpone merge consumata impreuna cu o salata preferata de sezon. Va prezentam cum puteti pregati sase-opt portii delicioase.
Ingrediente pentru tarta de sparanghel cu Mascarpone:
- 250 g foietaj
- 450 g sparanghel
- Parmezan
- ¼://yve.ro/stiri-mondene/cele-mai-sanatoase-sortimente-de-sare/” title=”sare” data-wpil-keyword-link=”linked” data-wpil-monitor-id=”3026″>sare
- piper
Mod de preparare pentru tarta de sparanghel cu Mascarpone:
- Incingeti cuptorul la 215˚C conform datelor furnizate de giovannis-knutsford.co.uk. Asezati in tava o hartie pentru copt, dupa care intindeti foietajul intr-o tava de 20×30 cm, apoi asezati-o pentru 15 minute la frigider.
- Puneti intr-un bol branza Mascarpone, frisca lichida, usturoiul, fulgii de ardei, un praf mic de sare si piper, pe care le amestecati.
- Curatati sparanghelul si inlaturati partile lemnoase. Perpeliti sparanghelul cu o lingura de ulei de masline.
- Luati foitajul din frigider si asezati pe el amestecul cu Mascarpone, lasand 2,5 cm liberi pe fiecare margine.
- Peste Mascarpone puneti un strat de sparanghel. Presarati apoi sare si piper si introduceti tarta la cuptor.
- Dupa primele 20 de minute, reduceti temperatura 175˚C si mai lasati pentru inca 20 – 30 de minute, sa se patrunda, apoi scoateti tava de la cuptor pentru a se raci.
- Inainte de servire, se adauga Parmezanul ras si nucile.
- Tarta se consuma calda sau la temperatura camerei…
Pofta buna!
Citește și: Salată de quinoa cu brânză feta
Niciun comentariu încă