Dulceata de mure facuta in casa

Share

Dulceata de mure facuta in casa este usor de preparat si ii bucura cu aroma sa imbietoare pe toti cei care adora aceste fructe de padure delicioase.

Dulceata de mure facuta in casa

Dulceata de mure facuta in casa este o reteta care se pregateste  in special incepand cu sfarsitul lunii iulie, pana in octombrie, cand se coc aceste fructe foarte sanatoase.

Ingrediente pentru dulceata de mure facuta in casa:

  • 1 kg de zahar granulat
  • 1 farfurie adanca plina cu mure negre
  • putina zeama de lamaie proaspat stoarsa
  • 4 pahare cu apa

Mod de preparare pentru dulceata de mure facuta in casa:

  • Alegeti mure proaspete, coapte, putin moi, dar nu terciuite, pe care le curatati de codite si miez.
  • Asezati murele intr-un bol si stropiti-le usor cu zeama de lamaie.
  • Topiti zaharul intr-o cratita cu apa si il fierbeti pana cand se leaga sub forma de sirop, iar cand incepe sa clocoteasca, trageti cratita deoparte.
  • Dupa ce au incetat clocotele, adaugati murele si lasati-le sa stea asa timp de cinci-zece minute, apoi le puneti la fiert pana cand se leaga dulceata.
  • Luati cratita de pe foc dupa ce ati obtinut dulceata si o rasturnati intr-un castron pe care il lasati acoperit cu un servet umed pana in ziua urmatoare, cand o puneti in borcane…

Pofta buna!


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news

Articole recente