Home / RETETE / Retete dulciuri / Mousse de lamaie cu afine

Mousse de lamaie cu afine

Mousse de lamaie cu afine este o reteta pentru un desert cremos, care se prepara cu mai mult timp inainte de a se servi, deoarece trebuie sa stea la frigider.

Mousse de lamaie cu afine

Mousse-ul de lamaie cu afine are un gust dulce-acrisor incantator si nu contine alcool. Va prezentam cum puteti pregati o cantitate pentru 6 pahare sau boluri mici.

Ingrediente pentru mousse de lamaie cu afine:

  • 6 linguri de afine
  • ½ cana de suc proaspat de lamaie
  • 2 linguri de amidon de porumb
  • 1 ¼ cana de zahar
  • 6 linguri de unt
  • 2 oua mari
  • 2 galbenusuri
  • 250 ml frisca
  • frunze de menta verde

Mod de preparare pentru mousse de lamaie cu afine:

  • Taiati untul in cubulete.
  • Intr-o tigaie mare puneti zaharul si amidonul, le amestecati, dupa care mai adaugati cele 2 oua si 2 galbenusuri si agitati tigaia cu miscari rapide, sa se amestece bine. Turnati sucul de lamaie peste combinatia rezultata si amestecati din nou. Adaugati cubuletele de unt.
  • Puneti tigaia la foc mediu si agitati-o constant  timp de 10 minute, cu miscari rapide pana cand s-a topit untul si sfaraie. Luati apoi tigaia de pe foc si transferati amestecul intr-un bol mediu.
  • Acoperiti bolul cu o folie de plastic, pentru a nu se forma zeama, apoi il puneti la frigider pentru cel putin 2–3 ore.
  • Bateti frisca pana se intareste; pastrati separat 6 portii de cate o lingura fiecare, pentru topping.
  • Asezati cu grija jumatate din amestecul rece de mousse cu oua peste frisca, dupa aceea puneti continutul intr-un cornet din folie pentru ornat.
  • Restul amestecului rece ramas il impartiti in 6 portii pe care le puneti in mod egal pe fundul a 6 pahare sau boluri mici.
  • Cu ajutorul cornetului pentru ornat, umpleti in mod egal paharele cu combinatia care contine frisca.
  • In varful fiecarui pahar, adaugati o lingura de frisca simpla, din cele pastrate deoparte.
  • Decorati fiecare pahar cu cate o lingura de afine si cu frunze de menta proaspata.
  • Serviti rece.

Pofta buna!