Home / RETETE / Retete dulciuri / Mousse de lamaie cu afine

Mousse de lamaie cu afine

Mousse de lamaie cu afine este o reteta pentru un desert cremos, care se prepara cu mai mult timp inainte de a se servi, deoarece trebuie sa stea la frigider.

Mousse de lamaie cu afine

Mousse-ul de lamaie cu afine are un gust dulce-acrisor incantator si nu contine alcool. Va prezentam cum puteti pregati o cantitate pentru sase pahare sau boluri mici.

Ingrediente pentru mousse de lamaie cu afine:

  • 6 linguri de afine
  • ½ cana de suc proaspat de lamaie
  • 2 linguri de amidon de porumb
  • 1 ¼ cana de zahar
  • 6 linguri de unt
  • 2 oua mari
  • 2 galbenusuri
  • 250 ml frisca
  • frunze de menta verde

Mod de preparare pentru mousse de lamaie cu afine:

  • Taiati untul in cubulete.
  • Intr-o tigaie mare puneti zaharul si amidonul, le amestecati, dupa care mai adaugati cele doua oua si doua galbenusuri si agitati tigaia cu miscari rapide, sa se amestece bine. Turnati sucul de lamaie peste combinatia rezultata si amestecati din nou. Adaugati cubuletele de unt.
  • Puneti tigaia la foc mediu si agitati-o constant  timp de zece minute, cu miscari rapide pana cand s-a topit untul si sfaraie. Luati apoi tigaia de pe foc si transferati amestecul intr-un bol mediu.
  • Acoperiti bolul cu o folie de plastic, pentru a nu se forma zeama, apoi il puneti la frigider pentru cel putin doua-trei ore.
  • Bateti frisca pana se intareste; pastrati separat sase portii de cate o lingura fiecare, pentru topping.
  • Asezati cu grija jumatate din amestecul rece de mousse cu oua peste frisca, dupa aceea puneti continutul intr-un cornet din folie pentru ornat.
  • Restul amestecului rece ramas il impartiti in sase portii pe care le puneti in mod egal pe fundul a sase pahare sau boluri mici.
  • Cu ajutorul cornetului pentru ornat, umpleti in mod egal paharele cu combinatia care contine frisca.
  • In varful fiecarui pahar, adaugati o lingura de frisca simpla, din cele pastrate deoparte.
  • Decorati fiecare pahar cu cate o lingura de afine si cu frunze de menta proaspata.
  • Serviti rece…

Pofta buna!

Loading..