Supă Gazpacho

Supa Gazpacho este o rețetă de supă cu specific spaniol, ce are la bază doar ingrediente crude, îmbinate armonios.

Supă Gazpacho

Supa Gazpacho este sănătoasă, bogată în vitamine și antioxidanți, iar prepararea sa se face cu ușurință, folosind un blender. Această supă se consumă rece, cu crutoane și/sau alte legume crude tocate mărunt.

Ingrediente pentru supă Gazpacho:

  • 4 sau 5 roșii coapte bine (dacă folosiți roșii cherry, aveți nevoie de mai multe)
  • un ardei gras roșu potrivit de mare
  • ½ castravete mare
  • o ceapă roșie mică
  • 2 căței de usturoi
  • 2 linguri de oțet balsamic
  • 30 ml ulei de măsline
  • 2 felii de pâine mai uscată
  • sare
  • piper măcinat
  • opțional: circa ¼ cană de apă
  • busuioc verde

Mod de preparare pentru supă Gazpacho:

  • Spălați bine legumele, apoi le tăiați în mai multe bucăți și le treceți prin blender.
  • Mărunțiți pâinea și o adăugați în blender.
  • Presărați sare și piper după gust.
  • Adăugați usturoiul, oțetul balsamic, uleiul de măsline, amestecați bine în blender pentru două minute și, dacă mai considerați necesar, mai adăugați sare și piper, după care amestecați din nou.
  • Opțional, dacă vreți să mai subțiați supa, mai puteți adăuga circa un sfert de cană de apă.
  • Puteți consuma supa imediat ce este gata sau după ce a fost ținută la frigider pentru cel puțin o oră. Dacă doriți să consumați supa a doua zi, trebuie să o țineți la frigider într-un vas sau borcan închis etanș…
  • Tocați mărunt busuiocul și îl adăugați deasupra în momentul servirii supei.

Poftă bună!

Loading..