Chiftelele de linte și măsline sunt sățioase, ușor de preparat, au un gust delicios și le puteți consuma ca atare sau cu o salată ori sos.
Chiftelele de linte și măsline sunt gata în circa 30 de minute.Vă prezentăm cum puteți prepara circa 15 bucăți.Ingrediente pentru chiftele de linte și măsline:
- o cană de linte roșie
- o ceapă potrivit de mare, tocată
- ½ cană de măsline negre tăiate feliuțe
- 4 linguri de fulgi de drojdie inactivă
- o mână de pătrunjel verde, tocat
- 2 linguri de in măcinat
- 3 linguri de apă
- ⅔ cană de pesmet
- puțin ulei
- sare
- piper
Mod de preparare pentru chiftele de linte și măsline:
- Într-un bol mic, amestecați inul măcinat cu cele trei linguri de apă și le lăsați pentru circa cinci minute, ca să capete o consistență îngroșată.
- Fierbeți lintea la foc potrivit, pentru 15 minute, după care scurgeți foarte bine apa, transferați lintea într-un bol și o pasați cu o furculiță.
- Adăugați peste linte inul amestecat cu apă, ceapa tocată, fulgii de drojdie inactivă, măslinele feliate, pătrunjelul tocat, pesmetul, sare și piper după gust, apoi amestecați bine.
- În cazul în care compoziția nu este ușor de modelat, mai adăugați puțin pesmet.
- Formați chiftelele.
- Încingeți puțin ulei în tigaie și prăjiți chiftelele câte două minute pe fiecare parte…
Poftă bună!
Citește și: Supă Gazpacho