Home / RETETE / Retete dulciuri / Prajitura cu fructe / Tarta din cereale de ovaz si capsuni

Tarta din cereale de ovaz si capsuni

Tarta din cereale de ovaz si capsuni este un desert minunat si hranitor, care poate fi consumat si la micul dejun sau drept gustare intre mese.

Tarta din cereale de ovaz si capsuni

Tarta din cereale de ovaz si capsuni are putine calorii si se prepara usor, intrucat contine un strat de capsuni zemoase, zahar brun si putin unt, peste care se adauga un altul format din cereale de ovaz, scortisoara si faina. Va prezentam cum puteti pregati o cantitate pentru sase portii a cate aproximativ 120 g fiecare.

Ingrediente pentru tarta din cereale de ovaz si capsuni:

  • 6 cani de capsuni
  • o lingurita de suc de lamaie proaspat stoarsa
  • 1/3 cana cereale simple de ovaz
  • 1/3 cana faina de migdale (migdale crude facute pulbere)
  • 2 lingurite de faina de grau
  • ½ lingura praf de copt
  • 3 lingurite de zahar brun
  • ½ lingura de scortisoara
  • 3 linguri de unt nesarat, rece
  • un praf de sare
  • putin ulei pentru uns tava
  • optional: putina inghetata de vanilie

Mod de preparare pentru tarta din cereale de ovaz si capsuni:

  • Taiati capsunile in patru bucati fiecare.
  • Taiati untul rece in mai multe bucati.
  • Incingeti cuptorul la 190ºC si ungeti cu putin ulei o tava.
  • Asezati in tava capsunile sub forma unui strat uniform si stropiti-le cu sucul de lamaie.
  • Intr-un bol mic, puneti faina de grau si o lingurita de zahar brun, apoi amestecati bine sa se incorporeze.
  • Adaugati combinatia din bolul mic peste capsunile din tava, dupa care le amestecati usor. Lasati tava deoparte.
  • Folositi mixerul pentru a amesteca intr-un bol faina de migdale, praful de copt, scortisoara, sarea si ceea ce a ramas din zaharul brun. Adaugati untul in compozitie si il frecati cu o lingura sau cu mana pana cand se sfarama. Faceti cateva bucati pe care le presati intre degete, iar apoi le adaugati peste stratul din tigaie.
  • Lasati tava la cuptor timp de 30 – 35 de minute, pana cand stratul de la suprafata devine auriu.
  • Dupa ce ati scos tava din cuptor, o dati deoparte pentru cateva minute.
  • Optional, puteti servi tarta cu putina inghetata de vanilie deasupra…

Pofta buna!