Ce faci atunci când sexul își pierde din spectaculozitate?

Share

La fel cum unele haine ies din trenduri, la fel se întâmplă și în cazul sexului, uneori ai impresia că nimic nu mai poate să aprindă acea „flacără” interioară și acea pasiune intensă de altădată.

Ce faci atunci când sexul își pierde din spectaculozitate

Obișnuința duce la comoditate, care este factorul principal care omoară pasiunea sexuală, după cum spune și Honoré de Balzac, „Căsnicia trebuie să lupte neîncetat cu un monstru feroce: obişnuinţa”.

Dușmanul romantismului unei relații este uneori tocmai acea „fericire până la adânci bătrâneţi”, la care visează toată lumea.

Pasiunea este indusă numai dacă experimentezi, dacă aduci ceva nou în relația intimă pe care o ai cu partenerul tău, dacă nu lași dorința să se stingă. Odată ce ai reușit să obții fericirea „obiectului limerenței” (denumirea psihologilor asociată pasiunii în iubirea bazată pe romantism), acesta își pierde din atractivitate.

Întregul basm este astfel pierdut, prințul mult visat dispare și întreaga lume se prăbușește. Dacă ai norocul să fi dat peste o broască ce printr-un sărut s-a transformat în prinț, pregătește-te să te reîntâlnești cu broasca!

Se pare că practica soților monarhi medievali de a avea dormitoare separate nu a fost una tocmai proastă, aceștia reușind astfel să nu ucidă focul pasiunii, iar interesul lor nu s-a pierdut odată cu trecerea timpului.

Cum să stimulezi noutatea:

Pentru a nu te lovi de acest efect de risipire a pasiunii din viața sexuală, ai la dispoziție trei opțiuni:

  1. Un nou partener sexual.
  2. O nouă viață.
  3. O personalitate cu totul și cu totul diferită.

Toate aceste cuvinte de mai sus pot fi compactate într-unul singur, acesta fiind: schimbare! Sexualitatea noastră a fost programată în așa fel încât aceasta să reacționeze numai în preajma elementelor de noutate. În trecut, o varietate a partenerilor sexuali reprezenta o mai mare varietate de permutații genetice, lucru care atrăgea șanse de supraviețuire a rasei umane.

Odată cu evoluția, cei care au căutat varietatea genetică pentru urmașii lor au transmis generațiilor ce urmau o mare varietate de gene. Iată cum prin intermediul acestui instinct al supraviețuirii am fost programați astfel încât creierul nostru să aibă posibilitatea de a se plictisi și de a fi interesat și de alți parteneri sexuali, pentru a avea parte de noi experiențe din acest punct de vedere.

Deși nu trebuie să cădem în plasa evoluției, trebuie totuși să depunem eforturi pentru a ne păstra personalitatea și relațiile care să ne stârnească interesul. Astfel, vom reuși să păstrăm viu interesul partenerilor față de noi.

În majoritatea cuplurilor, monogamia se transformă foarte repede în ceva monoton, rutinier, iar astfel se ajunge la plictiseală în ceea ce privește sexul. Odată ce focul pasiunii se aprinde mai greu, iar un sex bun necesită depunerea unui nivel al efortului mai ridicat, majoritatea persoanelor tind să caute stimuli noi.

Dacă ești într-o relație monogamă și nu vrei ca focul pasiunii să fie stins de tot, trebuie să cauți noi metode de stimulare, de incitare alături de partener, și va trebui să te redescoperi chiar și pe tine. Provocările care vin odată cu căutarea unor lucruri noi și spontane te vor ajuta să de dezvolți personal și îți vor aduce satisfacția dorită, vei trăi cu mai multă pasiune și vei stimula interesul sexual al partenerului…

Dacă vrei să îți menții partenerul interesat față de tine pe plan erotic, va trebui să cauți metode de dezvoltare personală și să descoperi nivele noi ale personalității tale!


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news

Articole recente