Lucru indispensabil în bucătărie. Ce se întâmplă atunci când faci curat în această încăpere!

187

Multe gospodine văd în spălatul vaselor o metodă de relaxare sau chiar una practică prin care să mediteze. Niște cercetători de la Universitatea din Florida și-au pus întrebarea următoare: „În ce măsură spălatul vaselor poate fi considerat ca fiind o «practică informală contemplativă», una care să fie asemănătoare focalizării și emoției?”

Lucru indispensabil în bucătărie

Cu alte cuvinte, cercetătorii au pus problema din perspectiva faptului că spălatul vaselor ar putea fi considerat ca fiind o altă metodă de a practica meditația. O serie de teste au fost realizate în rândul tinerilor adulți, unii dintre aceștia fiind puși în situația de a spăla vasele într-un mediu care să le ofere o condiție psihologică bazată pe o atitudine pozitivă, pe când ceilalți au spălat vasele în condiții normale.

Acele persoane care au făcut parte din grupul așezat într-un mediu special pregătit și au făcut acest lucru cu multă „pasiune”, au afirmat faptul că au resimțit o stare mai bună din punctul de vedere al impresiilor pozitive cum sunt inspirația sau relaxarea, simultan fiind reduse senzațiile mai puțin plăcute cum sunt stresul sau starea de nervozitate.

Celălalt grup de persoane, care nu au avut parte de o pregătire specială înainte de a se apuca de spălat vasele, au avut parte de rezultate aleatorii.

Astfel, cercetătorii susțin faptul că „aceste observații sugerează faptul că meditația poate fi practicată prin activități zilnice foarte diverse și cu un real beneficiu, cu condiția ca implicarea să fie cu intenție”.

Concluzia este aceea că spălatul vaselor este considerat ca fiind un moment al zilei plin de relaxare, care nu trebuie făcut în grabă, reușind astfel să producă gânduri pozitive și gesturi mai puțin „agresive”…

Cine nu crede acest lucru ar putea să se implice personal într-o astfel de cercetare!