Pastele cu sos și carne tocată reprezintă o mâncare foarte gustoasă care merită încercată, mai ales că este ușor de preparat.
Pastele cu sos și carne tocată sunt ideale pentru cei care preferă mâncărurile sățioase. Vă prezentăm o versiune cu carne de porc; iată cum puteți prepara o cantitate pentru trei porții:
Ingrediente pentru paste cu sos și carne tocată:
- 300 g de paste
Pentru sos:
- 250 g carne de porc, tocată
- 1 ceapă potrivit de mare, tocată
- pulpele de la 4 roșii
- 50 ml ulei
- cimbru uscat
- piper
- sare
Pentru ornare:
- brânză rasă sau cașcaval ras
- frunze de pătrunjel verde
Mod de preparare pentru paste cu sos și carne tocată:
- Încingeți uleiul într-o tigaie și adăugați carnea tocată; amestecați des până se prăjește bine.
- Adăugați ceapa tocată peste carne și amestecați din nou, apoi lăsați să stea pe foc pentru trei-cinci minute.
- După aceea, adăugați pulpele de roșii, cimbru, sare și piper după gust; lăsați să fiarbă la foc mic încă circa 15 minute, până când scade sosul.
- Fierbeți pastele urmând indicațiile de pe ambalaj, apoi scurgeți apa.
- Așezați pastele în farfurii, turnați sosul cu carne deasupra și ornați cu brânză rasă ori cașcaval ras și frunze de pătrunjel verde…
Poftă bună!