Adevărul despre pietrele preţioase! Legătura dintre ele şi norocul oamenilor

Share

Încă din timpuri străvechi, în jurul pietrelor preţioase s-au ţesut nenumărate poveşti menite să ofere o explicaţie ştiinţifică asupra capacităţii acestora de a vindeca sau atrage norocul sau ghinionul lor asupra purtătorului.

pietre preţioase

Articolul de mai jos vine să ofere câteva detalii mai amănunţite despre aceste obiecte şi, mai mult decât atât, să ofere anumite sfaturi despre cum poţi să profiţi la maximum de capacitatea lor.

  • ORICE ZODIE ARE O PIATRĂ REPREZENTATIVĂ

În secolul I d.Hr., oamenii credeau că dacă vor purta piatra corespunzătoare zodiei lor, vor atrage norocul asupra lor. Chiar mai mult, dacă simţi anumite stări de disconfort, se prea poate ca piatra respectivă să nu fie compatibilă cu tine şi cu organismul tău, deoarece ele pot înmagazina atât energii pozitive, cât şi energii negative. Prin urmare, ai mare grijă la ceea ce simţi atunci când te afli în preajma lor.

  • LEGĂTURA DINTRE DIAMANT, COŞMARURI ŞI GHINION

Peste tot în lume, diamantul este un obiect deosebit de preţios la care toată lumea visează, el fiind un simbol al perfecţiunii şi bogăţiei. Lucrurile stau puţin diferit în India, unde acesta este un simbol al nemuririi. Alain Gheerbrant şi Jean Chevalier îl descriu cu următoarele cuvinte: “se naşte din pământ sub forma unui embrion al cărui cristal ar reprezenta o stare de maturitate intermediară. Diamantul este matur, cristalul este imatur”.

Mai mult decât atât, Pliniu îl considera ca fiind leacul pentru otrăvuri, boli, coşmaruri şi chiar duhuri. În timpul Evului Mediu, doar cei înstăriţi îşi permiteau să deţină un diamant menit să îi apere de ciuma care bântuia la acea vreme marile oraşe. Totuşi, se credea că atunci când diamantul nu are forma perfectă, acesta nu va aduce decât nenorociri asupra purtătorului.

  • RUBINUL ŞI CAPACITĂŢILE SALE

În urmă cu câteva secole, femeile dornice de tinereţea veşnică obişnuiau să îşi frece pielea cu un rubin pentru a încetini sau chiar opri procesul îmbătrânirii. Tot în perioada Evului Mediu, se considera că această nestemată avea calitatea de a prezice anumite evenimente, cum ar fi faptul că se credea despre acesta că devine mai închis la culoare atunci când posesorul lui este în pericol. Aceste credinţe provin din faptul că oamenii acelor vremuri credeau cu tărie că, odată purtată, piatra le oferea calităţile şi puterile ei. Astfel, pietrele deveneau obiecte deosebit de preţioase, iar în cazul în care o astfel de piatră era furată şi oferită apoi în dar, ea deţinea energia negativă a hoţului şi o transfera asupra noului proprietar.

  • PURIFICAREA PIETRELOR

Acvaria spune că există un procedeu prin care să încarci piatra cu energie pozitivă: “spălarea în apă curentă, purificarea cu apă sărată, încărcarea la lumina soarelui şi, în final, încărcarea cu propria energie pozitivă”.

  • SAFIRUL ŞI DESCÂNTECELE

Având culoarea albastră a cerului, safirul este folosit ca un talisman deosebit de preţios în descântece şi impotriva deochiului. Un lucru mai deosebit despre el datează din anii ’50-’60, atunci când era folosit pe post de vârf de ac pentru patefoane şi pick-up…

  • SMARALDUL, PRIETENIA ŞI DUHURILE RELE

Piatră preţioasă de culoare verde închis, smaraldul era dăruit de către aristocraţi unul altuia, iar dacă obiectul se altera, prietenia urma să se degradeze. Un alt obicei atribuit Evului Mediu presupunea ca smaraldul să fie pus pe limba cuiva pentru a ajuta la chemarea duhurilor rele, lucru făcut de obicei de către vrăjitori.


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news