HomeFRUMUSETEAlbirea dintilor Ce trebuie sa stii despre cosmetica dentara?

Ce trebuie sa stii despre cosmetica dentara?

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 1,8K views
Ce-trebuie-sa-stii-despre-cosmetica-dentara in Albirea dintilor

Cosmetica dentara este o specialitate stomatologica, mai mult decat o curatare placii acumulate pe dinti o data la sase luni.

Ce trebuie sa stii despre cosmetica dentara

Daca vrei o transformare, trebuie sa stii ca sunt multi specialisti in frumusete care te pot ajuta in cosmetica dentara. Te poti duce la un stilist, la un chirurg plastician sau la un dermatolog. Probabil ca nu te-ai gandi sa mergi la un stomatolog, dar trebuie sa stii ca acestia pot face lucruri pe care nimeni altcineva nu le poate face.

Albirea dintilor
Cea mai simpla si comuna procedura este albirea dintilor. Nu este ceva nou, dar este usor si ieftin.

Acum 30 de ani, se folosea peroxidul pentru albirea dintilor, dar era atat de puternic incat daca iti atingea buzele, te putea rani. Solutia era aplicata pe dinti si apoi incalzita cu lampi. Functiona, dar, din cauza complexitatii, putini faceau aceasta procedura. Pentru ca dura, tratamentul era si destul de scump.

Dupa ce stomatologul se asigura ca dintii sunt destul de sanatosi pentru tratament, ti se face un mulaj dupa dinti tai si cu acest mulaj se face un fel de tavita care sa tina peroxidul pe dinti. Se poarta acest mulaj acasa cateva ore pe zi, timp de una pana la cinci saptamani. Inca nu este un tratament ieftin.

Albitul dintilor poate fi doar inceputul. Daca vrei lucruri mai serioase, atunci iti poti „renova” atat dintii, cat si gingiile.

De exemplu, daca ti se vad gingiile cand zambesti, se poate face un lifting de gingii.  Termenul tehnic este „lungirea coroanei”. Aceasta este o procedura care se poate face la cabinetul stomatologului: gingiile sunt trase in sus. Este totusi operatie minora si nu simti prea multa durere.

Poti, de asemenea, sa schimbi forma dintilor tai cum iti doresti. Lungirea si rotunjirea marginilor dintilor te pot chiar intineri. O viata intreaga de mestecat iti toceste dintii. Chiar si dupa un lifting al fetei, dintii tociti te pot imbatrani.

Pentru a schimba forma unui dinte, un stomatolog cosmetic poate lipi o plomba de portelan de de el. Exista si alte materiale din care se pot face aceste plombe, dar cel mai bun este portelanul.

Pe langa aranjarea formei dintilor, un stomatolog cosmetic iti poate face si buzele sa para mai carnoase. Pentru a face asta, se pot face plombele mai mari care sa impinga buzele in afara.

Daca ti-a fost data tetraciclina cand erai copil, este posibil sa ai pete pe dinti. Plombele respective pot acoperi si aceste pete care apar sub forma de striatii de-a lungul dintilor.
Daca ai plombe de metal, le poti scoate si inlocui cu unele de portelan.

Un stomatolog cosmetic poate face tot ce e nevoie pentru a-ti imbunatati zambetul, dar totul trebuie sa fie foarte bine planificat. Trebuie facuta o evaluare foarte atenta inainte de a incepe treaba propriu-zisa.

Asta inseamna ca, inainte de a-i plomba, dintii trebuie realiniati si se presupune ca poate fi nevoie de o operatie la falci. Poate fi nevoie de un ortodontist sau un chirurg oral.

Daca dintii tai trebuie realiniati, atunci e nevoie de un ortodontist. Se poate sa nu ai nevoie de aparat dentar. Unele persoane apeleaza la un sistem care foloseste aliniatori din plastic ce indreapta treptat dintii, putin cate putin. In unele cazuri, acest sistem nu este adecvat.

De cele mai multe ori, falca poate fi indreaptata fara a fi nevoie de operatie, dar sunt cazuri in care este nevoie de interventia unui chirurg. Unele persoane pot avea nevoie de interventii mai serioase de corectare a falcii.

Schimbarile pe care le faci depind de cat timp esti dispus sa investesti, de cati bani poti investi…

Cosmetica dentara poate fi mai scumpa, deoarece stomatologul petrece mult timp cu un pacient: o sedinta cu un pacient poate dura chiar si opt ore. Rezultatul, in unele cazuri poate aparea dupa cateva luni; exista cazuri care se pot intinde pe durata unui an intreg, dar merita efortul si costurile, pentru ca oamenii zambesc mai mult cand au dintii frumosi si albi.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed