Home FRUMUSETEAlbirea dintilor Mentine-ti respiratia proaspata

Mentine-ti respiratia proaspata

autor Elena Yvette
876 vizualizari

Pasul 1: cu totii am facut testul cu mana, nu-i asa? Dar nu este un test sigur, pentru ca ar putea sa miroasa chiar mana. Si asa, ce am rezolvat? Dar ce stim cu siguranta este ca suntem ceea ce mancam. Cand mancam, alimentele incep sa fie digerate. Bacteriile care se desprind din resturile de mancare elimina compusi sulfurosi care duc la respiratia urat mirositoare.

Mentine-ti respiratia proaspata

Pasul 2: o alta cauza a respiratiei urat mirositoare este igiena orala inadecvata. Bacteriile cauzate de degardarea dintilor sau de problemele gingivale stau in gura ta ca in vacanta. Asa ca trebuie sa te intrebi: te speli pe dinti si folosesti ata dentara asa cum trebuie? O problema mai severa (precum gingivita) cere interventie profesionala. Asa ca, daca vrei sa lupti impotriva respiratiei urat mirositoare, mergi regulat la stomatolog.

Pasul 3: ca tot vorbim de bacterii, trebuie sa stii ca limba ta este ca un magnet pentru mirosuri si germeni neplacuti, asa ca nu uita sa o perii atunci cand te speli pe dinti. Daca o simti prea incarcata, trebuie neaparat sa o cureti cu un instrument special pentru limba. Stomatologul iti poate curata limba gratuit.

Pasul 4: daca vrei sa ai respiratia proaspata mereu, trebuie sa renunti la fumat.
 
Pasul 5: saliva este modul natural al corpului de a-ti mentine gura curata. Glanda salivara nu functioneaza daca nu este alimentata corespunzator…

Pasul 6: daca respiratia urat mirositoare persista, poate fi un semn al unei afectiuni medicale mai severe, precum reflux gastric, infectii ale sinusurilor, diabet sau probleme ale rinichilor. Mergi regulat la controale medicale si trateaza orice problema care se iveste.

Citește și:

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies