HomeFRUMUSETEIngrijirea corpului 8 sfaturi ca să nu sară lacul de pe unghii

8 sfaturi ca să nu sară lacul de pe unghii

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 978 views
8-sfaturi-ca-să-nu-sara-lacul-de-pe-unghii in Ingrijirea corpului

Aceste opt sfaturi ca să nu sară lacul de pe unghii sunt extrem de utile indiferent de anotimp, căci femeile de orice vârstă acordă mereu o importanță sporită felului în care își prezintă unghiile. Se știe că mâinile sunt precum o carte de vizită: cu cât arată mai îngrijit, cu atât denotă că femeia care le poartă are rafinament și stil.

8 sfaturi ca să nu sara lacul de pe unghii

Îți prezentăm următoarele opt sfaturi ca să nu sară lacul de pe unghii, astfel încât să arăți impecabil fie că folosești un lac transparent, fie că adori să folosești ojele colorate. Dincolo de aspectul estetic, există și cel practic. Dacă îți faci manichiura și vrei să îți păstrezi oja cât mai mult timp, trebuie să ții cont de câteva sfaturi pentru ca aceasta să dureze o perioadă îndelungată. Nimic nu poate fi mai enervant decât o manichiură stricată după ce ai muncit câtva timp la ea.

1. Ai grijă de unghiile tale și lasă-le să respire

Primul punct dintre cele opt sfaturi ca să nu sară lacul de pe unghii se referă la faptul că este nevoie, din când în când, de o anumită perioadă ca unghiile să se poată reface cum trebuie. Se recomanda să lasi unghiile să respire măcar câteva zile sau chiar săptamâni fără a aplica ojă ori lac transparent. În schimb, este indicat să fie ținute în ulei de măsline și masate, pe lângă utilizarea produselor de îngrijire existente în magazine.

2. Folosește o bază pentru aderența lacului

Al doilea punct dintre cele opt sfaturi ca să nu sară lacul de pe unghii are legătură cu aderența. Există în comerț un lac de bază care crește aderența celui colorat față de unghia naturală și previne ciobirea. Acesta se aplică pe unghie ca bază, înainte de oja colorată, în doar un singur strat. Se poate folosi drept tratament și bază pentru oja colorată, ori pur și simplu ca lac transparent, fără a mai fi necesar să folosești și oja colorată, în cazul în care preferi un stil simplu, natural.

3. Folosește un spray pentru uscare rapidă

Se poate folosi un spray pentru uscare rapidă, care adaugă și un plus de strălucire. Acesta se se pulverizează pe unghii după ce ai aplicat lacul colorat.

4. Folosește un lac top peste lacul colorat

Lacul top se aplică peste cel colorat pentru a îi oferi o suprafață netedă, strălucire, dar și rezistență.

5. Lichidul pentru uscare rapidă

De asemenea, se poate apela și la un lichid pentru uscare rapidă, care are efect în doar cinci minute. Acesta conține mai multe ingrediente, printre care vitaminele B sau E, și se foloseste doar câte o picatură pe unghie, după aplicarea lacului colorat.

6. Top fixator ce reface oja sărită

Acest punct dintre cele 8 sfaturi ca să nu sară lacul de pe unghii se referă la refacerea aspectului inițial al manichiurii. Cu ajutorul unei combinații de polimeri și minerale, topul fixator are capacitatea de a repara pe loc zgârieturile, fără a mai fi nevoie de reaplicarea lacului colorat.

7. Oja permanentă care durează două săptămâni

Dacă îți dorești unghii perfecte fără a îți face probleme în privința ojei, poți utiliza oje de tipul celor care se folosesc în saloanele de înfrumusețare, și anume ojele cu rezistență îndelungată. Se aplică un gel colorat pe unghie, se usuca la o lampă UV și ar trebui să reziste cel puțin două săptămâni…

8. Protejează-ți mâinile

O altă metodă prin care poți avea grijă de manichiura ta încât să nu îți sară lacul de pe unghii este să îți protejezi mâinile. Evită treburile solicitante, în care riști să ți se ciobească lacul și nu te expune prea mult la temperaturi extreme. Nu utiliza apă fierbinte ori prea rece, nu îți folosi unghiile când ai ceva de desfăcut.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed