Home FRUMUSETEIngrijirea corpului Cum tratezi unghiile roase?

Cum tratezi unghiile roase?

autor Elena Yvette
646 views 1 minute timp de citit

Multe persoane au obiceiul de a-si roade unghiile si este unul dintre cele mai urate obiceiuri care strica frumusetea mainilor. Iata care sunt efectele acestui obicei asupra unghiilor:

Cum tratezi unghiile roase

Deformarea unghiilor
Acest obicei inceput in copilarie va avea efecte negative asupra formei unghiilor. Din nefericire, unghiile nu mai au cum sa revina la forma lor initiala, chiar daca ai incetat obiceiul insa macar nu se mai deterioreaza.

Subtierea pielii
Din cauza faptului ca este indepartata cu dintii, pielea din jurul unghiilor se usuca, se face din ce in ce mai subtire si are un aspect neplacut.

Infectarea unghiilor
Daca iti smulgi cuticulele cu dintii, pielea va fi mult mai expusa ranilor, care se pot infecta mult mai usor si isi pot face aparitia si bacteriile daunatoare.

Iata cum sa scapi de acest obicei:

Lacuri speciale
Deoarece acest obicei este o problema destul de majora, exista un lac de unghii ce are un gust mai putin placut si, implicit, te va face sa te lasi de rosul unghiilor…

Oja colorata
Pentru ca manichiura este inchisa la culoare, orice colt sarit al ojei se va vedea mult mai tare, fiind evidentiat si poate astfel vei renunta la acest obicei.

Abonează-te pe:Yve.ro news

Citește și:

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies