HomeFRUMUSETEIngrijirea corpului Pentru o piele „nouă”, recurgeți la gomaj

Pentru o piele „nouă”, recurgeți la gomaj

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 838 views
Pentru-o-piele-noua-recurgeți-la-gomaj in Ingrijirea corpului

În sezonul cald, exfolierea celulelor moarte se intensifică; în fiecare zi are loc o reînnoire la acest nivel. Cele patru straturi ale epidermei sunt eliminate şi înlocuite, celulă cu celulă. Acest fenomen se face observat prin apariţia pe suprafața pielii a unor mici pelicule albe. Pentru a le îndepărta, cea mai eficientă metoda este gomajul. Prin această tehnică, pielea devine mai moale, porii se deschid şi epiderma poate fi hidratată cu mai multă uşurinţă.

Pentru o piele "noua" recurgeți la gomaj

Utilizaţi o mănuşă de baie aspră; frecaţi întreaga suprafață a corpului înainte de a intra la duş. Repetaţi operaţiunea în fiecare zi.

O soluţie excelentă de gomaj o reprezintă, de asemenea, tărâţele de grâu, cernute fin şi amestecate cu albuş bătut spumă. Pasta se recomandă mai ales tenurilor grase.

Preparaţi un decoct din coada-şoricelului, muşeţel sau gălbenele, în funcţie de tipul dvs. de ten. Fierbeţi amestecul până când scade la jumătate. Strecuraţi imediat şi, fără a mai completa apa, amestecaţi ceaiul cu mălai…

Cum se execută gomajul

Întindeți una dintre pastele recomandate mai sus pe toată suprafața pielii, excluzând zona ochilor si a buzelor. Înainte ca pasta să se usuce, frecați cu buricele degetelor pielea, cu mișcări circulare ample. Insistați mai ales la nivelul bărbiei și în lateralele nasului. Parcurgeți întreaga suprafață a corpului de două sau trei ori, nu mai mult. Dacă aveți pielea sensibilă, nu presați prea mult cu degetele. Nu este bine să apelați la această tehnică de înfrumusețare dacă aveți acnee.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed