Home FRUMUSETEIngrijirea corpului Tratamente pentru ten specifice anotimpului răcoros

Tratamente pentru ten specifice anotimpului răcoros

autor Elena Yvette
1,1K views

Tratamente pentru ten specifice anotimpului răcoros – sfaturi și recomandări pentru toate femeile care vor să afle secretele frumuseții unei pieli de invidiat, care nu este afectată de trecerea la iarnă; în acest articol, vă prezentăm diverse metode utile pentru a vă menține suplețea și hidratarea tenului pe perioada sezonului rece.

Tratamente pentru ten specifice anotimpului răcoros

Anumite tratamente pentru ten specifice anotimpului răcoros sunt foarte eficiente când se instalează vremea neprietenoasă, iar atunci este timpul să abordăm noi metode de îngrijire a tenului și părului. Fără a necesita eforturi deosebite, tratamentele cosmetice pe care vi le prezentăm în acest articol sunt de mare ajutor atunci când tenul nostru este expus aerului rece.

Este indicat să luăm măsuri chiar de până ca iarna să își intre în drepturi: o cremă care să ne apere pielea de frig este măsura necesară pe care o putem lua încă din toamnă— trebuie să acționăm din pripă, pentru ca aspectul tenului şi al părului să fie cel dorit. Vremea produselor pentru bronzat, a gelurilor proaspete specifice verii, a demachiantelor care se clătesc cu apă a trecut, iar sezonul rece este destinat cremelor mai grase, hidratante, al uleiurilor de corp şi, nu în ultimul rând, al băilor calde.

Citiţi rândurile următoare şi veți afla cum puteți fi frumoase în acest sezon, din creştetul capului şi până la tălpi, folosind aceste tratamente pentru ten:

O piele mai bine protejată

Pielea este mai puțin protejată şi mult mai vulnerabilă în sezonul răcoros decât în cel cald. Principalul inamic îl reprezintă hainele groase, ce împiedică epiderma să respire, o irită şi o usucă. De aceea, necesită o atenție sporită: trebuie să facem frecvent băi calde și să ne demachiem înainte de culcare.

Recurgeţi la băile aromatice

Nimic nu se compară cu plăcerea pe care o furnizează o baie caldă, îmbogățită cu uleiuri aromatice! Nu folosiți însă serurile, căci acestea usucă tenul. Alegeți mai bine gelurile de duş fără detergenți, cu un pH apropiat de cel al pielii, mai bine tolerate de ţesutul cutanat. În felul acesta, se păstrează echilibrul natural, se atenuează iritaţiile ce provoacă de multe ori mâncărimi, iar reacțiile de intoleranță dispar.

Sfatul nostru
Pentru a reda suplețea pielii, apelați la următorul truc: adăugați o lingură de ulei de corp peste apa din cadă. Cel mai indicat este cel de sunătoare, care se poate prepara și acasă cu mare ușurință, astfel: puneți flori proaspete într-un vas care se închide etanș, până când acesta se umple. Turnați peste ele ulei vegetal de calitate, de floarea-soarelui ori de măsline. Lăsați plantele să se macereze la temperatura camerei, timp de trei săptămâni. După aceea, recipientul, tot bine astupat, se expune la soare alte două săptămâni. În final, filtrați uleiul în sticle închise la culoare.

Măsuri igienice pentru un ten fără probleme

Îngrijiți-vă corespunzător pielea feței, căci este extrem de expusă variațiilor climaterice şi, deci, mult mai vulnerabilă decât alte părți ale corpului. Aplicați următoarele tratamente pentru ten specifice anotimpului răcoros:

Demachierea
În fiecare dimineață şi seară, curățați-vă atent tenul, folosind un demachiant de calitate. Alegeţi-le pe acelea sub formă de cremă sau lapte, îmbogățite cu uleiuri vegetale (migdale, de exemplu), care au avantajul că se şterg foarte uşor cu ajutorul unui tampon de vată înmuiat eventual în infuzie din plante destinată tipului dvs. de piele.

•    Astfel, pentru tenul uscat, se recomandă infuzia de gălbenele obținută din patru linguri de flori la o cană cu apă clocotită.

•    În cazul unui ten gras, seboreic, cea mai eficientă este infuzia de mentă preparată din 50 g frunze la un litru de apă.

•    Dacă tenul dvs. este iritat, înroşit ori cu pete, loționați-l cu infuzie preparată din două-trei linguri de muguri de pin la cana cu apă clocotită.

•    Împotriva ridurilor sunt indicate cataplasmele cu infuzie din doua linguri de asmăţui la o cană cu apă clocotită.

Sfatul nostru
Dacă aveți tenul sensibil, nu-l ștergeți cu prosopul. Puneți mai bine pe față o foaie de hârtie absorbantă, pe care mișcați-o delicat, până se îmbibă complet.

Folosirea unei creme complexe

Nu faceţi economie în ceea ce priveşte crema destinată îngrijirii cosmetice zilnice: în sezonul răcoros, este produsul cel mai important pentru piele. Trebuie să conţină acizi graşi esenţiali și zaharuri care facilitează retenţia apei de către epidermă. De asemenea, ca să protejeze şi să repare pielea, ar fi bine să aibă vitamina A şi substanţe ce luptă împotriva îmbătrânirii premature a pielii, cum sunt vitamina E şi betacarotenul.

Sfatul nostru
Înainte de a aplica crema, ungeți-vă cu un ulei esențial adaptat tipului dvs. de piele — în acest fel, crește eficacitatea produsului de îngrijire folosit.

Aplicați regulat măști cosmetice

Din pricina schimbării temperaturii, cel mai mult au de suferit tenurile uscate, dar nu trebuie neglijate nici tenurile grase sau normale.

În perioadele mai reci ale anului folosiţi uleiul vegetal de porumb, iar dintre măști alegeţi-le pe cele cu morcov sau miere, bogate in vitamina A.

Sfatul nostru
Urmați aceste tratamente pentru ten specifice anotimpului răcoros, atunci când preparați o mască cosmetică.

– Pentru ten normal: Pulpa de la o banană, pe care o amestecaţi cu două linguri de lapte şi o lingură de tărâţe de grâu. Aplicaţi pe faţă, gât şi decolteu. Când s-a uscat, îndepărtaţi-o cu apă călduţă.

– Pentru ten uscat: Amestecaţi două linguriţe de miere îmbogăţită cu polen, patru linguri de morcov ras mărunt şi şase linguri de brânză de vaci. Îndepărtaţi-o cu apă călduţă dupa 30-45 de minute…

– Pentru ten gras: Amestecaţi un albuş bătut spumă cu patru linguri de suc de portocale şi una-două linguri de tărâţe de porumb. Clătiţi-vă cu apă călduţă după ce s-a uscat.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed