HomeFRUMUSETEMachiaj Dr. Oz te învață cum să-ți faci singură o cremă antirid

Dr. Oz te învață cum să-ți faci singură o cremă antirid

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 1,6K views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2013/03/Dr.-Oz7.jpg

Ai nevoie de o cremă antirid bună? Atunci ar trebui să știi ce ingrediente nu ar trebui să lipsească din astfel de creme, pentru că sunt considerate a fi cele mai bune arme împotriva îmbătrânirii. Dr. Oz ne spune care sunt câteva dintre ingredientele pe care să ne bazăm în lupta împotriva aparitiei premature a ridurilor.

Dr. Oz

Factorul de protecție
Se știe că soarele este cel mai mare dușman al pielii, accelerează îmbătrânirea și favorizează apariția prematură a ridurilor. Pentru a preveni acest lucru, dermatologii recomandă utilizarea în fiecare zi a unei creme cu factor de protecție de minimum 15, oricare ar fi anotimpul. Să alegi factorul de protecție este direct proporțional cu tipul tău de piele.

De exemplu, dacă utilizezi o cremă cu factor 15, se vor bloca circa 93% dintre razele ultraviolete, adică o protecție suficientă pentru aproape toți oamenii. Persoanele cu pielea deschisa ar trebui sa utilizeze creme cu un factor de protecție mai mare, de 30, care va bloca 97% dintre razele ultraviolete. Pe lângă îmbătrânirea pielii, expunerea îndelungată la soare, fără protecție, va putea duce pana la cancer de piele.

Antioxidanții
Dacă te-ai asigurat că ai o cremă cu factor de protecție, nu va trebui să omiți antioxidantii, adica un alt ingredient benefic in cremele antirid. Vitaminele A, C, E, zincul, seleniul, siliciul, ceaiul verde, samburii de struguri, algele sunt câteva exemple de ingrediente care luptă cu succes împotriva radicalilor liberi ce îmbunătățesc textura și aspectul pielii.

Retinolul
Un alt secret al unei pieli sănătoase, fără riduri, îl reprezintă retinolul, un derivat al vitaminei A, care este inclus într-o multitudine de produse de îngrijire a pielii. Poți utiliza doar noaptea o cremă antirid bazată pe retinol, pentru că, expusă la soare, aceasta substanța îți va face pielea vulnerabilă și vor apărea petele pigmentare.

Acizii de fructe
Pentru ca o cremă antirid să își facă efectul, va trebui sa exfoliezi destul de des tenul, pentru a putea îndepărta celulele moarte de la suprafața epidermei și a permite astfel pielii să poată absorbi nutrienții necesari. Cremele conțin acizi din fructe care au o acțiune exfoliantă, vor elimina celulele moarte de la suprafața epidermei și vor reda strălucirea tenului după ce hidratează și netezește ridurile…

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed