Home Machiaj Pensule pentru machiaj: ce pensule machiaj sa alegi

Pensule pentru machiaj: ce pensule machiaj sa alegi

autor Elena Yvette
1,7K views
Pensule machiaj

Pensule machiaj: care sunt cele mai bune pensule pentru un machiaj profesional.

Pensule machiaj

Trebuie să știm că pensulele sunt indispensabile atunci când vrem să realizăm un machiaj curat, fără imperfecțiuni. Acestea sunt utile atât pentru aplicarea produselor de machiaj, cât și pentru netezirea și uniformizarea trăsăturilor feței. De asemenea, când vine vorba de pensule pentru machiaj, trebuie să știm că acuratețea și rezistența machiajului depind de calitatea și longevitatea pensulelor folosite.

Pensule pentru machiaj – tipuri și texturi

Când ne gândim la pensule pentru machiaj, ne vine în minte o mulțime pestriță de obiecte cu forme, culori și dimensiuni diferite. Ei bine, aceste aspecte sunt relevante și pentru întrebuințarea pensulelor, căci fiecare astfel de instrument trebuie folosit pentru o anumită acțiune ce ține de machiaj. O pensulă nu poate fi folosită pentru realizarea mai multor proceduri de machiaj, astfel că, pentru a realiza un make-up corect, trebuie să aveți în colecția voastră cel puțin un set complet de pensule și accesorii. Iată care sunt principalele tipuri de pensule pentru machiaj:

1. Pensule pentru machiaj mici – de regulă, acestea se folosesc pentru machiajul ochilor și buzelor. Astfel, pensulele mici trebuie să aibă dimensiuni cât mai compacte, niște peri moi și denși, de preferat sintetici. Cele mai importante pensule mici sunt:

 • Pensula unghiulară – este foarte utilă în realizarea machiajului ochilor, dar și al sprâncenelor. Această pensulă oferă precizie și acuratețe în mișcări, astfel încât machiajul să fie cât mai bine definit, fără imperfecțiuni. De asemenea, pensula unghiulară poate fi folosită și pentru realizarea unei linii cu eyeliner gel.
 • Pensulă pentru corector – este o pensulă plată, dură, perfectă pentru aplicarea corectoarelor și a anticearcănelor cremoase pe pleoapa mobilă sau pe anumite zone cu probleme (coșuri, puncte negre, roșeață). De asemenea, o astfel de pensulă este ideală pentru aplicarea primer-ului.
 • Pensulă mică, plată – când vine vorba de pensule pentru machiaj, acest gen de pensulă este ideal pentru crearea umbrelor. Date fiind dimensiunile sale reduse, această pensulă permite aplicarea unei cantități potrivite de fard.
 • Pensule pentru machiaj pentru iluminator – există, în machiajul ochilor, suprafețe mici care trebuie iluminate, precum arcada sau colțul intern. Pentru acestea este perfectă pensula pentru iluminator.
 • Pensule pentru machiaj pentru buze – este ideală pentru aplicarea rujurilor lichide sau cremoase. Aceasta trebuie să aibă peri deși și destul de duri, astfel încât culoarea să fie aplicată uniform pe buze.

2. Pensule pentru machiaj mari – astfel de pensule pentru machiaj sunt ideale pentru machiajul tenului. Suprafețele care trebuie machiate sunt mai mari, astfel că și pensulele vor avea dimensiuni ceva mai generoase. Este indicat ca pensulele pentru ten să fie din peri naturali, astfel încât să se comporte bine pe suprafața feței, fără a irita sau exfolia. Iată care sunt cele mai importante pensule mari pe care trebuie să le avem în colecția noastră:

 • Pensula pentru fond de ten – este o pensulă plată, solidă. Aceasta permite aplicarea fondurilor de ten, fie ele pe bază de apă sau ulei, fie ele cu textură lichidă sau cremoasă, mai dură. Pentru a avea și mai multă precizie în momentul aplicării fondului de ten, pensula poate fi înlocuită de un burețel pentru machiaj umezit.
 • Pensula pentru pudră – este o pensulă cu dimensiuni generoase, cu peri foarte moi și denși. Aceasta este destinată aplicării pudrei peste zona T, zona cea mai predispusă secrețiilor de sebum.
 • Pensula pentru contouring – este o pensulă asemănătoare celei unghiulare, doar că este mai pufoasă. Aceasta este ideală pentru sculptarea pomeților și a osului zigomatic.
 • Pensula pentru blush – este asemănătoare pensulei pentru pudră, dar are un finisaj ușor rotunjit, bombat. Aceasta se folosește pentru aplicarea fardului de obraz și estomparea acestuia înspre zona de contur.
 • Pensula pentru iluminator – dimensiunile acesteia trebuie să fie mai reduse, astfel încât iluminatorul să fie aplicat cu ușurință și precizie pe punctul cel mai înalt al pometelui.

Pensule pentru machiaj – sfaturi pentru folosire și depozitare

Când vine vorba de pensule pentru machiaj, trebuie să știm că acestea trebuie foarte bine îngrijite și păstrate în condiții optime. De asemenea, o pensulă pentru machiaj nu poate fi folosită pentru o perioadă mult prea îndelungată, ci trebuie înlocuită încă de la primele semne de uzură. Iată câteva sfaturi utile în ceea ce privește folosirea și păstrarea pensulelor pentru machiaj:

 • Folosire – pensulele pentru machiaj trebuie folosite în mod corespunzător și doar în modalitatea recomandată de producător. Nu este indicat ca o pensulă pentru pudră, de exemplu, să fie folosită pentru aplicarea fondului de ten. De asemenea, aspectul pensulelor este dat și de textura produselor pe care le aplicați.
 • Perioada de folosire – nu folosiți niciodată o pensulă uzată, căreia îi cad perii sau care și-a pierdut volumul și densitatea. Pensulele mult prea vechi pot fi dăunătoare pielii, chiar dacă rezultatul pe care acestea îl dau este acceptabil. Încercați să vă schimbați regulat pensulele utilizate foarte frecvent, la un anumit interval de timp.
 • Îngrijire – pentru a ne asigura că pensulele de machiaj sunt folosite corect și că acestea vor rezista pentru un interval mai mare de timp, ele trebuie îngrijite corespunzător. Pensulele trebuie spălate și curățate bine după fiecare folosire. După curățare nu trebuie să mai existe niciun fel de reziduu din produs pe pensulă. Aceasta trebuie să revină la culoarea sa inițială. După spălare pensulele trebuie lăsate la uscat până ce volumul lor va fi cel obișnuit. Abia după ce pensulele sunt bine curățate și uscate ele pot fi folosite din nou sau depozitate la loc.
 • Igienă – un aspect foarte important ce ține de pensule pentru machiaj este igiena. Aveți grijă ca întotdeauna să igienizați și să dezinfectați pensulele înainte și după folosire, mai ales dacă le folosiți și pe alte persoane (prietene, cliente)…

Păstrare – există foarte multe metode de depozitare când vine vorba de pensule pentru machiaj. De regulă, acestea se păstrează în recipiente aerisite, nu în spații închise. De asemenea, este ideal ca pensulele să fie sortate în funcție de dimensiuni și de întrebuințarea lor. Aveți grijă ca pensulele să fie depozitate într-un spațiu generos, astfel încât acestea să nu stea unele peste altele. Depozitarea inadecvată poate face ca aceste pensule pentru machiaj să își piardă forma și prestanța.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed