Ce facem în cazul alergiilor de primăvară?

Share

Iată că am scăpat de perioadele reci ale iernii, iar vestitorii primăverii își fac simțită prezența. Chiar dacă așteptăm să vină din nou vremea frumoasă, pe parcursul primăverii ne „luptăm” cu numeroase alergii care ne irită, acestea fiind provocate în principal de polen.

alergiilor-de-primăvară

Cum putem proceda pentru a combate aceste alergii de primăvară? Ei bine, iată câteva sugestii de care să țineți cont:

– Cel mai important aspect este acela să evitați cât de mult posibil contactul cu polenul, mai ales dacă știți sigur că sunteți alergică la acesta. Dacă nu cunoașteți cauzele provocării alergiei, este indicat să consultați un specialist în această privință.
– Apelați la medicamente care se administrează oral sau, în cazuri severe, sub formă de injecții. Acestea sunt medicamente care tratează simptomele astmatice provocate de către polen, deseori apelându-se la cortizon.
– Dacă optați pentru administrarea unei medicamentații cortizonice puteți apela și la picături nazale sau cele sub formă de inhalații (în special în cazul astmului bronșic).

Alte medicamente frecvent utilizare pentru prevenire sau pentru reducerea recției alergice:

  • Decongestionante nazale;
  • Antihistaminicele (însă mare atenție, deoarece acestea provoacă stări de somnolență).
  • Desensibilizarea (tratament care trebuie urmat o perioadă mai lungă și care necesită observare medicală).
  • Consumați vitamina C în doze mari, nu doar cea sub formă medicamentoasă, ci și prin consumul de citrice, deoarece sunt foarte bogate în aceasta.
  • Apelați la minerale, în special magneziu și calciu, deoarece acestea ajută în combaterea stărilor de nervozitate sau stres cauzate de alergii. Zincul este și el inclus aici, fiind un bun antioxidant și un sprijin al imunității noastre.
  • Vitaminele joacă și ele un rol important în combaterea alergiilor, dintre cele mai recomandate fiind vitamina A, vitamina E și vitamina B.
  • Consumați cât mai multe ceaiuri fierbiți, cele mai indicate fiind de: urzică, cimbru, eucalipt, echinaceea, gălbenele, păducel și cătină. Acestea ajută respirația, întăresc imunitatea și reduc inflamațiile situate la nivelul pielii și nu numai.
  • Consumați cât mai mult usturoi. Puteți găsi rețete care necesită o mai mare cantitate din acesta, puteți să-l adăugați în preparatele voastre obișnuite sau să-l consumați gol, în special dimineața.
  • Urmați diete. Scopul acestora este acela de a reduce consumul de lactate și de alimente care au un conținut bogat de aditivi, acestea nefiind „prietenoase” cu organismul nostru atunci când ne confruntăm cu stări de alergie.
  • Evitați pe cât posibil fumatul, lucrurile care vă pot afecta respirația sau cele care acționează „agresiv” asupra căilor respiratorii (cum sunt praful sau părul provenit de la animale) și evitați contactul cu florile sau plantele care știți sigur că vă induc alergii.
  • Reduceți ieșirile în aer liber, mai ales dimineața când nivelul polenului este la cote maxime și în perioadele de polenizare a arborilor.

Una dintre cele mai bune metode de prevenire a alergiilor este reducerea plimbărilor, asta în cazul în care sunteți foarte sensibilă la polen…

Dacă în perioada primăverii vor fi șanse mari de precipitații, iar acestea vor fi destul de dese, vă puteți considera norocoasă. De multe ori, după ploaie simptomele alergice dispar, acest lucru datorându-se faptului că polenul a fost „doborât” de picăturile ploii, așadar, doamnelor, pregătiți-vă umbrelele!


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news

Articole recente