Liftingul facial – cele doua metode care dau rezultate

Share

Procedura pentru liftingul facial presupune indepartarea tesuturilor in exces, ce fac ca pielea din zona fruntii sa se lase, dar si pe cele din zona sprancenelor sau a pleoapelor.

Din fericire, in ziua de azi se pot corecta ridurile si pliurile prezente in zona fruntii, care se produc din cauza lasarii tegumentului, prin liftingul facial, procedura foarte populara pentru corectarea semnelor imbatranirii. Si persoanele mai tinere pot sa apeleze la aceasta tehnica in cazul in care nu sunt multumite de aspectul fruntii.

Liftingul facial

Interventia are loc in acelasi timp cu liftingul facial sau remodelarea nasului pentru imbunatatirea intregii fete.

Exista doua metode pentru liftingul facial

– metoda clasica, ce presupune incizia continua, pornita din zona urechilor, urmarind linia scalpului;

– metoda endoscopica, ce presupune incizia mai scurta in zona scalpului, procedura ce are nevoie de mai putin timp pentru recuperare si duce la o cicatrice de dimensiuni mai mici.

Efecte adverse frecvente: tumefierea si echimoza pot aparea in primele sapte zile de la interventie, iar cei mai multi dintre pacienti au nevoie de antialgice.

Complicatii: sunt minime si presupun infectia, cicatricile sau probleme in incercarea miscarii sprancenelor, ori pierderea sensibilitatii locului unde a avut loc interventia. In cazuri mult mai rare, poate cadea parul.

Recuperare: difera in functie de interventia aleasa insa, in unele cazuri, pacientii vor avea fire in locul inciziei, care urmeaza sa fie indepartate dupa sapte zile de la interventie. Unii pacienti vor avea clipsuri pentru o fixare temporara a fruntii, dar acestea vor fi indepartate la aproximativ 14 zile dupa aceea…

De asemenea, pot aparea si senzatii de intepatura sau de amorteala, insa de cele mai multe ori vor disparea dupa cateva luni. Cei mai multi dintre pacienti pot reveni la activitatile zilnice dupa circa zece zile, dar altii pot face acest lucru si mai devreme.


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news