Sucul de aloe vera – beneficii incredibile interne si externe

Share

Consumul de suc de aloe vera in cantitati mari ramane un subiect controversat, incat unii cred ca exista efecte daunatoare ale acestei bauturi, in timp ce altii contesta toate beneficiile sale. Decide tu daca este potrivit pentru tine sa consumi suc de aloe vera.

Cuprins:

beneficii suc de aloe vera

Beneficiile acestui suc de aloe vera pot fi impartite in doua categorii: interne si exerne. Aplicand suc de aloe vera pe piele sau par, poate avea proprietati speciale, dar multe alte efecte provin din ingerarea lui.

Pentru ce este bun sucul de aloe vera?

Cel mai bine dovedit beneficiu al acestui suc de aloe vera este relationat cu ingredientele sale antimicrobiene puternice. Sucul poate lupta cu bacteriile din gura, scazand riscul de probleme dentare si chiar te poate scapa de gingiile iritate.

Este cunoscut faptul ca poate lupta impotriva simptomelor de reflux gastric, poate ajuta digestia si curata colonul datorita proprietatilor laxative. Alte beneficii ale acestui suc de aloe vera includ cresterea imunitatii, scaderea nivelurilor de zahar din sange, stimularea metabolismului si stabilizarea presiunii sangelui.

Sucul de aloe vera este folosit pentru vindecarea leziunilor mici ale pielii, dar nu se recomanda pentru ranile adanci, unde ingredientele sale pot incetini procesul de vindecare.

Suc de aloe vera pentru par

Daca il aplici pe piele, il poti folosi si pe scalp si par. Principalele sale beneficii includ cresterea parului, reducerea matretii si prevenirea de aparitie a uleiului pe scalp, ceea ce cauzeaza ingrasarea parului. Foloseste acest suc pentru par sau pastreaza cel mai concentrat gel, daca nu-l poti extrage chiar tu din planta.

Efectele sucului de aloe vera

Singurul studiu care a relationat sucul de aloe vera cu cancerul a fost facut pe sobolani si prezenta frunze intregi, in timp ce sucul pentru consumul uman nu include majoritatea frunzelor toxice.

Chimicalele naturale din aloe vera pot cauza dureri de stomac si presiune joasa a sangelui, cand planta este consumata in cantitati mari. Efectele sucului pot include si eruptii.

Femeile insarcinate, cele care alapteaza si copiii sub varsta de 12 ani nu ar trebui sa consume suc de aloe vera.

Cum prepari sucul de aloe vera:

Dupa ce extragi gelul din frunze taind tepii frunzei si marginile, amesteca gelul transparent intr-un blender cu putin suc din orice citric, de preferinta lamaie…

Pune la frigider gelul de aloe vera dupa ce ai amestecat timp de doua minute, apoi prepara sucul adaugand doua linguri de gel intr-un pahar cu apa sau suc proaspat de fructe.

Save


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news