HomeSANATATEMEDICINA ALTERNATIVA Echinacea tratează durerile în gât

Echinacea tratează durerile în gât

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 995 views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2013/03/Echinacea-tratează-durerile-în-gât.jpg

Ce se întâmplă: În timpul respiraţiei, ţesutul care căptuşeşte faringele semnalează prezenţa unor viruşi sau bacterii. Când este detectat un „inamic”, organismul produce anticorpi pentru a combate infecţia, ducând la inflamaţie şi dureri locale.

Echinacea tratează durerile în gât

Soluție rapidă: Echinacea (Echinacea spp.) este recomandată de mulţi specialişti ca prim remediu, deoarece este una dintre puţinele plante care combat şi durerea, dar şi viruşii care o produc.

Echinacea acţionează ca un analgezic local cu efect rapid. O serie de studii au confirmat faptul că, administrat timp de mai multe zile, acest remediu are o acţiune stimulatoare asupra sistemului imunitar, ajutând organismul să răspundă mai bine în cazul unui atac viral sau bacterian.

Mod de administrare: Pentru a avea efect, echinacea trebuie să ajungă în contact direct cu gâtul. Amestecaţi o jumătate de linguriţă de extract lichid de echinacea (se găseşte în magazinele de produse naturiste) cu puţină apă, faceţi gargară şi înghiţiţi…

Deşi acţionează rapid, efectul plantei asupra durerii este temporar şi de aceea trebuie să faceţi trei asemenea tratamente pe zi, până la ameliorarea simptomelor. Echinacea este o plantă fără efecte secundare pentru majoritatea oamenilor. Totuşi, dacă aveţi o boală autoimună (lupus, artrită reumatoidă etc.) sau sunteţi însărcinată, consultaţi un medic.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed