Spanacul – util in afecţiunile pancreasului

993

Spanacul a devenit proverbial pentru bogatul său conţinut de fier, element indispensabil bunei funcţionări a organismului, având un rol deosebit în întărirea rezistenţei la boli. Există zeci de feluri în care puteţi pregăti această plantă, pentru a profita din plin de virtuţile sale terapeutice.

Spanacul

Spanacul provine din Persia, de unde a fost adus de către arabi şi cruciaţi în toată Europa. Reputaţia sa de plantă antianemică este din ce în ce mai periclitată de modul de cultură, ca şi de modul de consum.

Spanacul are virtuţi antianemice, puternic remineralizante.

Fibrele vegetale conţinute în frunzele de spanac au proprietatea de a curăţa intestinele prin favorizarea tranzitului intestinal, efect asemănător cu al prazului.

Este deopotrivă considerat un excelent tonifiant al inimii şi, de asemenea, sporeşte funcţia enzimatică şi hormonală a pancreasului.

Remedii

Medicina populară recomandă următorul preparat pe bază de spanac în convalescentă şi în prevenirea îmbătrânirii premature. Este vorba de un vin tonic pe care îl puțeti obține amestecând 750 ml vin roşu, natural, cu 200 ml suc proaspăt de frunze. Beți câte 100 ml de preparat, înainte de masă.

Împotriva constipației, folosiți decoctul din o linguriță de semințe de spanac la o cană cu apă…

Fierbeți amestecul în clocot timp de cinci minute. Acoperiți vasul pentru alte cinci-zece minute, apoi strecurați. Beți seara, înainte de culcare, câte o cană de ceai.

Save