Top 10 alimente cu antibiotice naturale

Share

Numeroase alimente au proprietăţile antibioticelor din farmacii, care luptă împotriva spirochetelor de tipul Lymes sau a ciupercii Candida albicans, şi nu numai. Tocmai de aceea este indicat consumul acestor alimente, care vor combate bacteriile şi ciupercile din organismul dumneavoastră.

antibiotice naturale

Cele mai recomandate alimente care au proprietățile antibioticelor sunt:

  1. Varza

Sulful din varză prezintă puteri vindecătoare. Este bogată în vitamina C, tocmai de aceea are efect de antibiotic. Sucul acesteia este folosit în tratarea ulcerului gastric, iar foile acesteia reduc inflamațiile care au fost determinate de fibrocistită şi mastită.

  1. Turmericul

Curcumina prezentă în acest condiment are efecte miraculoase asupra sănătăţii noastre. Această substanţă este antiseptică, considerată un bun antibiotic, antiinflamatoare, previne dezvoltarea celulelor cancerigene. Consumul acestuia mai este indicat în cazul eczemelor, a scabiei, a tăieturilor, chiar şi pentru buna funcţionare a ficatului şi a inimii.

  1. Ghimbirul

Compuşii ghimbirului (shogaol, zingerone şi gingerol) sunt antibacterieni şi antiinflamatori. Alte proprietăți ale ghimbirului sunt de a elimina oboseala, luptă împotriva cancerului, calmează durerile, stabilizează glicemia şi chiar ajută la îmbunătăţirea circulaţiei.

  1. Ceaiul verde

Polifenolii din acest ceai, dizolvaţi în apă cu puţină sare, pot forma antibiotice non-toxice. Aceste antibiotice distrug bacteriile întâlnite. Antioxidanţii din acest ceai întăresc sistemul imunitar, ajută în combaterea infecţiilor. Printre bacteriile combătute întâlnim pe Escherichia coli şi Streptococcus sp.

  1. Extractul de seminţe de grapefruit

Este atât antifungic, antiviral, cât şi antiseptic. Combate paraziţii, fungii, bacteriile precum: Candida albicans, Escherichia coli, Helicobacter pylori, herpes, salmonella, stafilococii, streptococii etc.

  1. Uleiul de oregano

Este unul dintre cele mai bune alimente ce combat acţiunile bacteriilor. Acest ulei este antispastic, anestezic, luptă împotriva veninului şi a paraziţilor şi chiar a fungilor. Are rol în tratarea acneelor, alergiilor, bronşitei, sinuzitei etc.

  1. Citricele

Vitamina C, prezentă în toate citricele (portocale, clementine, mandarine, grapefruit, lămâi etc.) are rol în distrugerea bacteriilor, a virusurilor, chiar şi a celor care produc HIV-ul. Mai are rol în repararea pielii distruse, în tratarea difteriei, în producerea de celule albe etc.

  1. Mierea de albine

A început să fie folosită în combaterea bacteriilor înainte ca antibioticele să fie descoperite. Acest aliment conţine o enzimă antimicrobiană ce eliberează peroxid de hidrogen, interzicând dezvoltarea anumitor bacterii.

În medicina tradiţională, mierea este consumată pentru ameliorarea problemelor ficatului, în distrugerea toxinelor din organism şi în calmarea durerii. Însuşirile antibacteriene ajută în tratarea ulcerului gastric ce distruge bacteria denumită Helicobacter pylori.

2. Ceapa

Din punct de vedere sistematic, ceapa şi usturoiul sunt destul de apropiate, având proprietăţi antibacteriene. Mereu au fost folosite în tratarea multor boli, atât pe plan intern cât şi extern. Pot fi folosite ca substituenţi ale antibioticelor datorită compuşilor de sulf pe care îi deţin. Ambele acţionează asupra răcelii, gripei. Ceapa conţine antioxidanţi ce combat radicalii liberi din corpul nostru. Luptă împotriva diabetului, a colesterolului mărit, este folosita ca dezinfectant în cazul muşcăturilor de insecte sau animale.

1. Usturoiul

Usturoiul prezintă proprietăţi antifungice, antivirale, datorită substanţei denumite alicină. Această substanţă este eliberată prin zdrobirea căţeilor de usturoi.

În primul război modial, răniţii foloseau cataplasme cu usturoi pentru a nu li se infecta rănile avute. Cei ce prezentau septicemie erau trataţi tot cu acest aliment.

Este benefic în cazul tratării hipertensiunilor, a anumitor forme de cancer, a diabetului, infecţii ale pielii, probleme cardiace etc.

Alte plante considerate antibiotice naturale sunt si: ardeii iuţi, busuiocul, cimbrul, cuişoarele, frunzele de dafin, ienibaharul, maghiranul, mărarul, menta, oregano, părunjelul, piperul, rozmarinul, salvia, scorţişoara, seminţele de chimen, tarhonul…

Save


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news