Glaucom primar cu unghi deschis

Share

Glaucomul primar cu unghi deschis este forma intalnita cel mai des si apare atunci cand sunt infundate canalele de drenaj ale ochiului. Astfel, va creste si tensiunea ochilor pentru simplul fapt ca nici cantitatea de lichid a ochiului nu se va putea scurge afara.

Glaucom primar cu unghi deschis

Din nefericire, cei mai multi dintre oamenii care sufera de glaucom primar cu unghi deschis nu au parte de niciun simptom atunci cand boala incepe sa se dezvolte, iar daca nu este descoperita si tratata la timp, vederea se va putea pierde treptat.

Simptome glaucom primar cu unghi deschis

Pentru ca nu exista simptome la inceputurile bolii, pacientii nu au cum sa declare nimic medicilor, decat dupa ce se dezvolta boala pe o perioada mai mare, cand deja vederea incepe sa se piarda treptat, iar toate daunele suferite vor fi si permanente. La unele persoane, un prim semn al debutului bolii ar putea fi pierderea dintr-odata a vederii, iar un altul ar putea fi cresterea tensiunii intraoculare, simptom intalnit mai des.

Factori de risc
-istoricul familiei care sa aiba legatura cu asa ceva;
-antecedentele familiei de glaucom;
-rasa (afroamericanii sunt mai predispusi la aceasta boala);
-varsta peste 40 de ani (pericolul creste odata cu trecerea anilor);
-miopia.

Dintre factorii de risc, cel mai intalnit motiv pentru glaucom este tensiunea oculara crescuta, care ar trebui tratata pe cat de rapid, dar si verificata pe cat de des posibil. Astfel vor fi necesare sedinte constante la oftalmolog…

Cauze
Cauzele pentru aceasta boala nu sunt cunoscute. Uneori, aceasta mai este asociata cu tensiunea intraoculara crescuta, care apare din cauza unor dezechilibre ale fluidelor ochilor, canalele de drenaj incep sa nu mai functioneze normal, si astfel se produc mai multe lichide decat sunt necesare.


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news