Home SANATATEOncologie Simptome cancer osos

Simptome cancer osos

autor Elena Yvette
3,2K views

Cancerul osos reprezinta o forma mai rar intalnita, insa care isi poate face aparitia la oricare os din corp, iar cel mai des apare la cele lungi din alcatuirea picioarelor sau a bratelor. Exista mai multe tipuri de cancer osos, aparute atat la adulti, cat si la copii, si sunt cauzate de celulele din alcatuirea osului respectiv.

Simptome cancer osos

Osteosarcomul – cel mai des intalnit tip de cancer la oase. Acesta isi face aparitia de cele mai multe ori la baietii si barbatii tineri cu varste cuprinse intre 11 si 26 de ani, insa poate afecta si persoane mai mature. Osteosarcomul incepe de cele mai multe ori in zona oaselor lungi ale picioarelor sau bratelor sau in locurile unde se creste cel mai usor, umeri si genunchi.

Sarcomul Ewing este cea mai agresiva forma de cancer osos si apare la copiii cu varste cuprinse intre 4 si 15 ani, in general la baieti si, mai rar, la cei care au peste 30 de ani. De asemenea, acest tip de cancer apare la mijlocul oaselor picioarelor si bratelor.

Condrosarcomul insumeaza aproximativ un sfert dintre toate tumorile osoase maligne. Tumorile se dezvolta din celule cartilaginoase si pot creste agresiv sau lent. Fata de alte tumori, aceasta apare de cele mai multe ori la persoane care au implinit 40 de ani si afecteaza, in general, mai des barbatii, raspandindu-se in zona plamanilor si a ganglionilor limfatici.

Histiocitomul fibros malign pune presiune pe tendoane, ligamente si tesuturile musculare si moi, facandu-si aparitia, in general, la persoanele de circa 50-60 de ani, fiind de doua ori mai comun la barbati decat la femei.

Fibrosarcomul este mai rar intalnit decat alte tumori osoase, si isi face aparitia de cele mai multe ori la persoane cu varste intre 36 si 56 de ani, afectand tesuturile moi…

Cordomul este o tumora osoasa foarte rara si extrem de grava, in general persoanele diagnosticate supravietuind cel mult sase ani din acel moment. Barbatii de peste 30 de ani sunt cei mai afectati, de cele mai multe ori, in zona coloanei vertebrale.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed