Simptomele cancerului de col uterin

Share

Cancerului de col uterin prezintă semne de alarmă doar atunci când boala a ajuns deja într-un stadiu avansat, este una dintre principalele cauze ale mortalității la femei. Acestea nu ignoră acest lucru și efectuează periodic controale pentru a se asigura că nu există riscuri de apariție al acestuia.

cancerului de col uterin

Dacă nu ai obiceiul de a face aceste controale periodice, ar fi indicat să începi să ții cont de ele și să le faci cât mai devreme și cât mai des deoarece au rolul de a preveni apariția acestui tip de cancer și pot fi depistate din timp afecțiunile maligne ale acestuia.

Iată care sunt printre cele mai frecvente simptome care indică o eventuală șansă de apariție al acestei boli:

– Sângerări anormale
Acestea sunt prezente în marea majoritate a cazurilor la nivelul vaginului și apar de obicei după actul sexual. Dacă aveți sângerări în alte perioade înafară de cea menstruală, acestea nu sunt normale și pot fi un alt simptom al acestei boli.
– Dureri și stări de discomfort
Se manifestă tot în zona vaginului și de obicei sunt prezente pe durata actului sexual. Puteți simți o durere care pare să înconjoare vaginul sau o durere în momentul în care urinați.
– Secreții vaginale
Deși sunt întâlnite și pe durata unor răceli sau infecții prezente în această zonă, dacă apar foarte frecvent și sunt însoțite de un miros neplăcut, acestea ar putea fi un alt simptom al cancerului de col uterin.
Aceste simptome sunt întâlnite în faze mai puțin avansate ale acestei boli.
Dacă sunteți într-o fază mai avansată, simptomele care își for face resimțite prezența sunt următoarele:
– Stări severe de constipație;
– Urinări însoțite de sângerări;
– Incontinență prezentă la nivelul urinei (îți pierzi controlul asupra vezicii urinare);
– Dureri prezente la nivelul sistemului osos;
– Inflamații la nivelul membrelor inferioare, fiind foarte posibil ca doar unul dintre acestea să fie inflamat;
– Inflamații ale rinichilor, fie a ambilor rinichi fie numai unul dintre aceștia. Din această privință trebuie să acordați mare atenție pentru ca starea acestora să nu agraveze foarte mult într-o perioadă foarte scurtă de timp. Dacă nu acționați asupra tratării acestor inflamații există riscul ca rinichii să fie deformați prin acumularea de urină și pot cauza dureri severe la nivelul spatelui sau în părțile laterale ale corpului;
– Modificări resimțite la nivelul sistemului digestiv, în special la nivelul intestinelor;
– Scăderea poftei de mâncare însoțită de pierderi în greutate foarte accentuate;
– Stări de oboseală care vor tinde să se intensifice, și lipsă de energie.

Pe lângă aceste simptome și cele prezente în fazele incipiente vor fi resimțite, fiind însă cu mult mai puternice.

Dacă veți identifica unul dintre aceste simptome, nu vă fie deloc jenă să apelați la ginecologul vostru, el este singurul care vă poate ajuta și sfătui în această privință.

Din păcate foarte puține femei sunt informate despre cancerul de col uterin și formele de manifestare ale acestuia. Puteți apela și la un consilier specializat care să vă ofere diverse recomandări despre cum puteți preveni sau diagnostica din timp aceste simptome pentru a nu lăsa loc instalării cancerulul în organism.


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news