Home SANATATEOrtopedie Durerile articulare – artralgie

Durerile articulare – artralgie

autor Elena Rădulescu
Data publicării: Data actualizării: 1,5K views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2013/05/Durerile-articulare.jpg

Durerile articulare mai poarte si numele de artralgie si sunt capabile de afectarea articulatiilor, ce ar trebui sa faciliteze flexibilitatea unei persoane, fapt care duce la cresterea sensibilitatii in fata traumatismelor sau a presiunilor mai mari.

O afectiune a articulatiilor duce si la aparitia disconforturilor majore care vor ingreuna efectuarea activitatilor de zi cu zi.

Astfel, prin afectarea articulatiilor, durerile sunt mai mari in special din cauza faptului ca persoana respectiva nu mai este capabila si va trebui sa se opreasca de la oricare activitate simpla, care devine obositoare.

Citește și: Recuperarea dupa operatia de ligament incrucisat anterior

Conform simptomelor si cauzelor, durerile pot fi mai mari sau mai mici, pentru o perioada anumita de timp sau permanente.

Simptome:

-inflamatie;
-vanatai;
-sensibilitate la atingere;
-limitarea actiunilor articulatiilor.

Cauze

Exista numerosi factori ce duc la aparitia durerilor de natura articulara, iar printre acestea se numara: traumatismele, stresul, diferite afectiuni, entorse, tumori, steroizi sau deteriorarea cartilajului.

-bursita;
-tendinita;
-guta;
-arterita;
-osteoporoza;
-osteomielita;
-gripa;
-poar;
-hepatita;
-oreion.

Dupa ce se stabileste cauza exacta care duce la aparitia durerilor de natura articulara, exista mai multe optiuni de tratament care vor ajuta ca durerile sa dispara intr-un timp scurt. Cel mai mult se recomanda antialgicele, antiinflamatoarele, relaxantele musculare, acestea fiind utilizate in special de catre sportivii de performanta.

Daca durerile articulare unei persoane sunt foarte mari, atunci se vor administra niste antiinflamatoare speciale, care se elibereaza pe baza de prescriptie medicala, dar, din nefericire, aceste medicamente eliberate pot creste riscul aparitiei accidentelor vasculare sau a infarctului. după cum arată rezultatele aurorahealthcare.org..

Pentru ca aceste dureri articulare sa intarzie sa apara sau sa nu apara deloc, se recomanda o ingrijire atenta, iar primul pas care se poate face in acest sens este alegerea unui plan alimentar sanatos, alcatuirea unui program cu exercitii fizice moderate, prin intermediul caruia va creste mobilitatea si flexibilitatea articulatiilor, dar vor disparea si eventualele dureri. Alte metode recomandate sunt compresele reci sau plasturii speciali.

Abonează-te pe:Yve.ro news