HomeSANATATEPsihiatrie Cel mai nou tratament impotriva depresiei si anxietatii

Cel mai nou tratament impotriva depresiei si anxietatii

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 1,4K views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2014/08/Cel-mai-nou-tratament-impotriva-depresiei-si-anxietatii.jpg

Desi este cunoscut faptul ca depresia, anxietatea si atacurile de panica pot fi depasite cu ajutorul unui psihiatru sau psihoterapeut, persoanele in cauza prefera sa sufere in tacere in loc sa apeleze la astfel de metode de tratament.

Cel mai nou tratament impotriva depresiei si anxietatii

Cel mai utilizat si recomandat tip de psihoterapie este reprezentat de psihoterapia cognitiv-comportamentala. Prin aceasta metoda, psihoterapeutul va discuta cu pacientul si ii va oferi acestuia raspunsul la orice intrebare spre a-i capata increderea si spre a-i oferi suportul de care are nevoie, fiindca adesea, persoanele care sufera vor prefera sa planga pe umarul unul strain, sa discute toate aspectele legate de situatia lui cu o persoana straina, nu cu un membru al familiei sau cu un prieten pentru ca ar da dovada de slabiciune, conform gandirii sale subiective.

Situatiile de acest tip sunt variate, cert este insa ca orice problema are o solutie si ca principalul pas care trebuie facut este reprezentat de consultului unui psihoterapeut. Exista situatii in care persoanele in cauza au asteptat ani si ani de zile pentru a consulta psihoterapeutul, dar si-au gasit linistea si calea spre succes in doar cateva saptamani. Explicatia este simpla: eliberarea de tristetea cu pricina, de motivul care a dus la depresie, este jumatate din calea spre vindecare.

Cu ajutorul unui psihoterapeut temerile unui adolescent pot fi invinse, dar si ale unui om matur care nu si-a aratat niciodata latura sensibila pe care cu totii o avem, indiferent de varsta sau de gen. Psihoterapeutul va putea vindeca depresia, atacurile de panica, te va ajuta sa iti recapeti increderea in fortele proprii, sa scapi de fobii, sa renunti la dependentele tale, sa poti avea un somn linistit, sa scapi de nervozitate si sa iti recapeti abilitatile de comunicare.

Si ce poate fi mai simplu decat sa stai in fata laptopului si sa vezi cum usor usor te simti intreg si vindecat? Pentru ca tehnologia a avansat, acum poti scapa de grijile ce te imbolnaveau prin psihoterapia online. Sedinta de psihoterapie va fi una confidentiala, iar cel de pe ecranul tau va fi un psihoterapeut. Acum nu mai trebuie sa mergi la un anumit cabinet; de acasa poti redeveni un om de succes, plin de incredere in fortele proprii si sanatos…

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed