5 raspunsuri cu privire la metodele contraceptive

Share

Iata cateva raspunsuri cu privire la metodele contraceptive:

5 raspunsuri cu privire la metodele contraceptive

Alaptatul previne sarcina?

Hormonul ce produce laptele la san, prolactina, suprima ovulatia. Atunci cand copilul are mai putin de sase luni, menstruatia ta nu este deocamdata activata insa nu te poti baza pe acest lucru, pentru ca rutina se poate modifica oricand, iar alaptatul nu ar trebui sa fie privit ca o metoda contraceptiva.

Pilulele sunt forme de contraceptie cele mai eficiente?

Femeile ce utilieaza pilule au, in general, sanse mai mici de 1% sa ramana insarcinate insa riscul poate creste, daca pastilele nu sunt admnistrate in mod corect, zilnic si la ore fixe. Conform statisticilor, circa 28% dintre femei isi administreaza corespunzator pilula, iar pentru cele care mai gresesc, riscul aparitiei sarcinii este de 8%.

Corpul tau are nevoie de o pauza de pilula?

Nu trebuie sa faci pauza daca nu te deranjeaza cu nimic pastilele, ci doar in cazul in care iti doresti sa fii insarcinata. Aceste tratamente cu anticonceptionale au mai multe beneficii asupra organismului, deoarece pot scadea riscul acneei, osteoporozei, bolilor cu inflamatorii pelvine, uscaciunii vaginale, chisturilor ovariene sau chiar riscul aparitiei cancerului ovarian sau endometrial.

Steriletul este periculos?

Dispozitivele intrauterine au avut parte de o reputatie negativa in anii ’70, dupa ce acestea au provocat mai multe infectii care au dus la moartea a 33 femei din Statele Unite si au lasat sterile multe alte femei. In prezent insa, tehnologiile s-au imbunatatit, astfel incat infectiile cauzate de sterilete sunt foarte rare. Ele pot sta in uter intre cinci si zece ani, in functie de tipul dispozitivului. Trebuie stiut ca steriletul nu te va proteja de bolile cu transmitere sexuala.

Pilula de a doua zi este o forma de avort?
Sunt unele femei care confunda pastila de a doua zi cu pilula avortului, Mifeprex. Pilula de a doua zi are o doza concentrata de progesteron, care va reduce riscul aparitiei sarcinii cu pana la 75% daca este administrata in 72 de ore de la contactul sexual neprotejat insa in primele 24 ore are efectul maxim…


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news

Articole recente