HomeSANATATEsanatatea intima Dureri care te fac să mergi la ginecolog

Dureri care te fac să mergi la ginecolog

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 1,3K views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2013/02/Dureri-care-te-fac-să-mergi-la-ginecolog.jpg

Pentru cele mai multe dintre femei, cateva cicluri menstruale care sunt neregulate ori o infectie urinara reprezinta probleme banale, care pot fi tratate foarte usor. Insa, sunt si alte simptome ginecologice pentru care se recomanda apelarea la serviciile unui specialist.

Dureri care te fac să mergi la ginecolog

Cand trebuie sa mergi la medic

In cele mai multe dintre cazuri, durerile abdominale, sangerarile sau alte simptome nu reprezinta un motiv de ingrijorare. Ginecologii afirma ca si un proces normal, precum ovulatia, poate produce durere. Atunci cand are loc ovulatia, mai multe femei simt o durere ascutita in zona de jos a abdomenului, iar aceasta poate aparea si in diferite locuri, fiind diferita de la o luna la alta.

De asemenea, specialistii afirma ca durerea pelviana, ce apare de obicei la mijlocul ciclului menstrual, este un simptom normal, ce nu trebuie sa ne puna pe ganduri. Secretiile vaginale pot semnala anumite boli transmise pe cale sexuala, dar de cele mai multe ori sunt simptomul unei infectii care se poate trata foarte usor.

Iata cateva simptome pe care ar fi de preferat sa nu le ignori:

Durerile pelvine

Daca durerile pelvine persista mai mult de doua-trei zile, este indicat sa mergi la un consult, deoarece, in general, durerea pelvina cronica este semnul unor afectiuni serioase, precum uter fibromatos sau endometrioza. In plus, aceasta durere poate indica si o infectie inflamatorie pelvina, care in cele mai multe dintre cazuri isi anunta aparitia prin febra sau secretii vaginale. In unele cazuri, durerea pelvina apare brusc si poate fi semnul rupturii sau al sangerarii unui chist ovarian, iar astfel de dureri se combat cu analgezice.

Sangerarile neregulate

Printre cateva dintre efectele negative ale anticonceptionalelor sunt si sangerarile si ciclurile menstruale neregulate. Se recomanda sa apelezi la un medic in cazul in care astfel de simptome dureaza de mai mult timp.

Sangerarile pot fi insa si semne ale polipilor sau fibroamelor uterine. Nici afectiunile tiroidale nu trebuie uitate, pentru ca pot afecta ciclul menstrual. Daca aceste sangerari apar dupa contactul sexual, este foarte posibil sa existe anumite infectii.

Secretii vaginale anormale

Daca secretiile au un miros puternic, vin in cantitati mari, provoaca mancarime, arsuri si iritatii, au o culoare neobisnuita sau contin si sange, se recomanda sa apelezi la serviciile unui specialist…

De obicei, aceste secretii sunt produse de unele infectii din corp, precum infectia urinara, vaginoza bacteriana sau tricomonas, care sunt afectiuni ce duc adesea la secretii vaginale, dar, conform medicilor, sunt foarte usor de tratat.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed