HomeSANATATEsanatatea intima Exercitiile Kegel

Exercitiile Kegel

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 1,7K views
Exercitii-Kegel in sanatatea intima

„Tatal” acestui tip de exercitii a fost doctorul Arnold Kegel, care le-a conceput pentru a veni in ajutor femeilor care aveau probleme cu mictiunea si pentru a le imbunatati acestora viata sexuala, mai ales dupa o sarcina, in urma careia vaginul lor sufera modificari.

Exercitii Kegel

Exercitiile Kegel intaresc muschii pelvieni, cei care controleaza fluxul urinei. Slabirea muschilor pelvieni duce la probleme ale vezicii urinare, cum este inconsistenta urinara, sau la „lasarea” organelor din zona pelviana. De cele mai multe ori, medicii recomanda exercitiile Kegel dupa nastere, deoarece atunci se slabesc muschii pelvieni ai femeii.

In timpul sarcinii, zona pelviana se poate intinde si se slabeste, de unde apar si problemele urinare la cateva luni sau la cativa ani dupa nasterea copilului. De aceea, daca sunteti insarcinate, se recomanda sa faceti aceste exercitii de acum si chiar si dupa nastere.

Iata cativa pasi:

Gasiti-va muschii pelvieni

  • In timp ce urinati, incordati-va si opriti fluxul. Aceasta strangere este miscarea de baza a exercitiilor Kegel, deoarece veti reusi sa va localizati muschii pelvieni. Insa, nu folositi acest exercitiu ca pe o rutina zilnica, deoarece poate avea chiar efectul opus, de a slabi muschii.
  • O alta metoda este sa va intoduceti degetul in vagin si sa strangeti muschii. Veti simti cum acestia se contracta si cum zona pelviana se ridica putin. Apoi relaxati-va si vei simti cum muschii revin la loc.

Contractati si relaxati muschii pelvieni zilnic

Incercati sa faceti acest exercitiu de pana la 100 sau 200 ori pe zi. Pentru a va fi mai usor puteti face asociere cu ceva ce faceti de mai multe ori pe zi, de exemplu cand beti apa, sau cand deschideti frigiderul sau cand vedeti ceva de culoare rosie repetati si exercitiul Kegel.

Stati intr-o pozitie confortabila

Unul din marile avantaje ale acestor exercitii este faptul ca se pot practica fara ca macar cineva sa stie ca asta faceti.

Puteti face exercitiile cand stati pe scaun sau cand va intindeti pe pat. Asigurati-va ca muschii fesieri si abdominali sunt relaxati.

Concentrati-va doar asupra muschilor pelvieni si nu contractati alta zona a corpului.

Respirati normal in timpul exercitiilor.

Pentru a face rapid un Kegel, strangeti rapid muschii pelvieni si relaxati-i de zece ori la rand.

Acest exercitiu n-ar trebui sa va ia mai mult de zece secunde.

Pentru a face un Kegel lent, contractati muschii timp de cinci secunde si relaxati-i.

Repetati de zece ori. Ar trebui sa va ia 50 secunde un exercitiu Kegel complet.

Pentru a face un Kegel „strans”, ganditi-va la muschii vostri pelvieni ca la un aspirator.

Incordati-va fundul si trageti-va picioarele sus si inauntru. Mentineti-va aceasta pozitie timp de cinci secunde si apoi relaxati-va. Repetati de zece ori la rand. Acest exercitiu va dura cam 50 secunde.

Imaginati-va ca incercati sa va abtineti sa nu urinati.

Incercati sa faceti asta cat timp numarati pana la trei. Imaginati-va si ca va abtineti sa nu faceti lipsa mare. Imbinati aceste doua miscari. Dupa aceea, relaxati-va. Repetati exercitiul de 12 ori.

Cereti ajutor daca nu sunteti sigure ca faceti exercitiile Kegel corect.

Printr-o stimulare electrica, medicul va poate ajuta sa va „gasiti” muschii din zona pelviana. In timpul acestui proces, un mic curent electric se lipeste de muschi si ii contracta automat. In acest fel, veti putea sa ii localizati si sa faceti exercitiile corect.

Repetati exercitiile Kegel in mod regulat, de trei sau patru ori pe zi.

Asteptati-va sa vedeti primele rezultate dupa cateva luni de practicare a exercitiilor Kegel.

Pentru unele femei, rezultatele vin mai greu insa, pentru altele, Kegel au mai rapid efecte pozitive si previn probleme ale tractului urinar..

https://www.youtube.com/watch?v=HQDyximQHUg

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed