Pastila de a doua zi – efecte si contraindicatii

Share

Compozitia unei pastile contraceptive a fost descoperita in 1955, iar de atunci a fost extrem de utilizata de catre toate femeile din toata lumea. Cu toate acestea, se crede ca ar putea sa fie cauza catorva rele. De-a lungul anilor a fost modificata, in bine, si eficacitatea ar trebui sa fie de aproape 100%, in cazul in care nu se uita administrarea ei.

Pastila de a doua zi

Decizia de a lua pilula nu este una lipsita de importanta

Cel mai mare risc al pilulei este este cel vascular, deoarece aceasta mareste riscul de flebita, embolie pulmonara sau accident vascular cerebral. Cercetatorii au tras un semnal de alarma, deoarece poate avea o potentiala crestere a riscului aparitiei cancerului la san sau cel de col uterin la femeile ce utilizeaza aceasta pilula.

Cu toate acestea, cancerul de col uterin este in primul rand un cancer care se transmite pe cale sexuala, prin intermediul virusului HPV, in timp ce hormonii pot juca doar un rol de promovare a evolutiei sale. In plus, sansele aparitiei cancerului cresc in acelasi timp cu numarul de parteneri, asa ca este nevoie de protectie si o atentie sporita.

Pilula nu este utila doar pentru evitarea saricinilor nedorite

Riscurile prezentate mai sus trebuie sa fie puse comparate cu beneficiile aduse, deoarece pilula este considerata mai ceva decat o simpla metoda de contraceptie ce da rezultate. Ea diminueaza durerea menstruala si abundenta sangerarii, regland si ciclul menstrual, poate face sa dispara disconfortul premenstrual si scade chiar si cu pana la 50% riscul de cancer endometrial (al doilea cancer genital la femeie) sau cancer de ovar…


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news

Articole recente