HomeSarcina Calculator sarcină pentru a afla data nașterii copilului tău

Calculator sarcină pentru a afla data nașterii copilului tău

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 1,7K views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2019/03/Calculator-sarcina.jpeg

Calculator sarcină pentru a afla data aproximativă a nașterii copilului tău. Ați aflat rezultatul pozitiv la testul de sarcină și vă întrebați care este data nașterii, iar acest calculator sarcină vă poate ajuta să aveți o idee despre data probabilă a nașterii.

Un calculator sarcină va calcula de obicei data probabilă a nașterii în funcție de prima zi a ultimului ciclu menstrual, deoarece probabil nu se știe data exactă a conceperii sau a ovulației. Dacă se știe data exactă a conceperii, se va începe calculul de la acea dată.

Pentru majoritatea viitoarelor mămici, calcularea datei nașterii nu reprezintă ceva ușor de făcut, de aceea un calculator sarcina este extrem de util. Un calculator sarcina vă oferă ideea când va fi data nașterii, iar după ce ați calculat-o, puteți începe pregătirile pentru venirea pe lume a bebelușului și vă veți putea organiza mult mai bine, întrucât veți avea o idee când se va întâmpla acest eveniment. Este o bucurie fără margini să urmăriți evoluția copilului în fiecare săptămână.

Prima zi a ultimului ciclu menstrual

Având în vedere prima zi a ultimului ciclu menstrual, un calculator sarcină calculează data probabilă a nașterii după următoarea formulă:

  • Data nașterii este estimată la 40 de săptămâni după prima zi a ultimului ciclu menstrual.
  • Se presupune că ciclul dumneavoastră este de 28 de zile, ovulația apărând în ziua 14.
  • Prin urmare, un calculator sarcină adaugă 280 de zile (40 de săptămâni) la prima zi a ultimului ciclu menstrual.

Un alt mod folosit de calculator sarcină este scăderea a trei luni de la prima zi a ultimei menstruații și adăugarea a șapte zile. Deci, dacă ultima menstruație a început în data de 11 aprilie, un calculator sarcină numără trei luni înapoi până la 11 ianuarie și apoi adăugă șapte zile, ceea ce înseamnă că data probabilă a nașterii va fi 18 ianuarie. Chiar dacă acest calculator sarcină vă dă o dată probabilă, rețineți că este la fel de normal să nașteți cu o săptămână sau două înainte sau după acea dată.

Dacă ciclul menstrual nu este de 28 de zile, un calculator sarcină funcționează la fel. Dacă lungimea ciclului este mai mică, data nașterii va fi mai devreme. Pentru fiecare zi în care ciclul menstrual este mai scurt, data nașterii se mută cu o zi mai devreme. În mod similar, dacă ciclul menstrual este mai lung, data nașterii va fi mai târziu, pentru fiecare zi, data nașterii se mută cu o zi mai târziu.

Data conceperii

Dacă știți data exactă a conceperii, un calculator sarcină vă calculează data nașterii prin adăugarea a 38 de săptămâni sau 266 de zile de la data conceperii. Această metodă folosită de calculator sarcină poate fi mai exactă decât formula folosită de calculator sarcină cu prima zi a ultimei menstruații dacă aveți cicluri neregulate sau consecvent mai lungi sau mai scurte decât 28 de zile.

Data conceperii este ziua în care se întâlnesc ovulul și sperma. Femeile care își urmăresc ovulația pot cunoaște data exactă a conceperii, ceea ce este foarte folositor pentru calculator sarcină. Dar pentru multe femei, data conceperii poate fi dificil de identificat. Sperma poate trăi în corpul unei femei timp de până la cinci zile, iar ovulul (oul) poate trăi până la 24 de ore după ce a fost eliberat. Cu alte cuvinte, aveți o fereastră de șase zile, în fiecare lună, în care ați putea să rămâneți gravidă.

Data estimativă a nașterii

Data estimativă a nașterii este „cea mai bună estimare” a unui calculator sarcină cu privire la momentul în care bebelușul ar putea fi născut. Cu toate acestea, doar 4% dintre copii se nasc la data estimată de calculator sarcină, în timp ce 80% dintre copii se nasc în timpul ferestrei cu două săptămâni înainte și două săptămâni după data nașterii oferită de calculator sarcină. Astfel, doar una din douăzeci de femei naște exact la data estimată. Este important de știut că un calculator sarcina nu poate indica și sexul copilului.

Vârsta gestațională

Vârsta gestațională este termenul folosit pentru a descrie cât de avansată este sarcina și intervalul de timp în care copilul a crescut în uter.

Dacă vă faceți o ecografie, este posibil să observați un GA pe imagine cu un număr de săptămâni și zile. Această cifră este calculată prin modul în care copilul se măsoară, nu pe prima zi a ultimei menstruații, pe care un calculator sarcină o folosește. Este normal ca aceste date să nu se potrivească perfect. Dacă există diferențe semnificative în ceea ce privește datele, medicul dumneavoastră poate dori să „sape” mai adânc pentru a determina data conceperii. Ca rezultat, medicul dumneavoastră vă poate schimba data nașterii pe baza vârstei gestaționale aflate în cadrul ecografiei.

Ecografiile precoce sunt foarte exacte în datarea unei sarcini și pot fi de ajutor dacă nu știți prima zi a ultimei menstruații sau dacă ciclul menstrual este neregulat. Rețineți că nu trebuie să aveți o ecografie timpurie, mai ales dacă sunteți destul de siguri de durata ciclului și fereastra de concepere.

Ecografia

Chiar dacă nu puteți identifica data conceperii, dacă ați uitat prima zi a ultimei menstruații sau nu sunteți sigură când a apărut ovulația, alte indicii vă pot ajuta pe dumneavoastră și pe medicul dumneavoastră să stabiliți data nașterii, inclusiv:

  • O ecografie timpurie, care poate data mai exact sarcina. Doar fiți conștienți totuși că nu primesc toate femeile o ecografie timpurie. Unii medici le efectuează în mod obișnuit, dar alții le recomandă numai dacă ciclul menstrual este neregulat, aveți vârsta de 35 de ani sau mai mult, aveți un istoric de pierderi de sarcină sau complicații la sarcină sau data nașterii nu poate fi determinată pe baza examenului dumneavoastră fizic și a primei zile a ultimei menstruații.
  • Etapele sarcinii, cum ar fi prima dată când se aud bătăile inimii copilului (în jurul săptămânii nouă sau zece, deși poate varia) și atunci când simțiți prima mișcare fetală (în medie, între 18 și 22 de săptămâni, dar poate fi mai devreme sau mai târziu), pot da indicii dacă data nașterii este exactă.
  • Înălțimea fundului uterin, care este măsurătoarea din osul pubian la partea de sus a uterului, este verificată de către medicul dumneavoastră la fiecare vizită prenatală și poate ajuta la confirmarea datei nașterii.
  • Mărimea uterului, care va fi observată la efectuarea examenului dumneavoastră inițial de sarcină internă.

Data nașterii se poate schimba, din câteva motive. În cazul în care ciclul menstrual este neregulat, data poate fi modificată; de asemenea, în această situație ultrasunetele sunt anulate. Data nașterii se poate schimba și din cauza înălțimii anormale a fundului uterin sau a nivelului anormal de alfa-fetoproteină. Astfel, este indicat să folosiți un calculator sarcina.

Dieta sănătoasă și echilibrată este esențială pe durata sarcinii. Alimentele potrivite consumate în acest stadiu inițial al sarcinii au un impact extrem de mare asupra fătului.

Trebuie să se evite toate activitățile care ar putea dăuna sarcinii. Medicii recomandă anumite exerciții care trebuie realizate sub supravegherea unui specialist, mersul pe jos și ca femeile însărcinate să rămână active. Cu toate acestea, trebuie să se evite în mod categoric: alergatul, schiul pe apă, scufundările, săriturile, mașinuțele din parcurile de distracții, băile fierbinți în cadă și saunele, alcoolul, fumatul, aditivii alimentari, excesul de cafeină și medicamentele fără prescripție medicală.

Cum funcționează un calculator sarcina?

Doar trei pași simpli sunt necesari pentru a folosi un calculator sarcina. Mai exact, orice calculator sarcina presupune următoarele etape:

  1. Cu o zi înainte de a folosi un calculator sarcina, este esențial să știți prima zi a ultimei menstruații, pentru a o insera.
  2. De asemenea, trebuie să determinați și durata medie a ciclului menstrual, adică intervalul de timp între prima zi a menstruației și până la următoarea zi când începe următoarea menstruație – numărul zilelor va trebui introdus în calculator sarcina. Dacă deja cunoașteți cu exactitate data conceperii, puteți sări peste etapa calculului și doar inserați numărul zilelor direct în respectivul calculator sarcina…
  3. Apăsați butonul unde este scris „Calculate”, în calculator sarcina, pentru a calcula în mod automat datele inserate.
Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed