Home SANATATESarcina Stresul afecteaza fertilitatea femeilor

Stresul afecteaza fertilitatea femeilor

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 934 views
Stresul-afecteaza-fertilitatea-femeilor in Sarcina

Cercetatorii au ajuns la concluzia ca stresul reduce sansele de a ramane insarcinata, pentru ca acesta afecteaza fertilitatea femeilor. Acestia recomanda technicile de relaxare pentru toate cuplurile care isi doresc un copil. S-a dovedit faptul ca stresul este nociv si pentru mama, dar si pentru fat.

Stresul afecteaza fertilitatea femeilor

Medicii recomanda ca, inainte cu un an de a incepe conceperea copilului, partenerii sa isi schimbe stilul de viata si nu este valabil doar pentru femei, deoarece si conditia barbatului este foarte importanta. Stilul de viata joaca un rol important intr-o sarcina sanatoasa, astfel ca ar trebui sa se renunte la alcool, tutun si sedentarism.

Atunci cand iti schimbi regimul alimentar se recomanda sa apelezi la un nutritionist care sa iti ofere cele mai bune sfaturi. Schimbarile sanatoase din dieta nu au legatura cu fertilitatea, ci doar te vor ajuta sa iti pregatesti corpul pentru o sarcina sanatoasa si un copil la fel.

Astfel, nu trebuie sa lipseasca nutrientii importanti care se regasesc in cereale, nuci, soia, varza, conopida, lactate, somon, broccoli, verdeturi, carne, citrice. Trebuie retinut faptul ca vitaminele si minerale sunt absorbite mai bine direct din alimente decat din pastile sau alte suplimente.

Alimentatia trebuie sa fie diversificata, preparata cat mai natural posibil, pentru ca astfel se pastreaza proprietatile pe care le au aceste alimente. In plus, pentru ca tonusul muscular sa fie mentinut, dar si pentru a se imbunatati starea de sanatate, trebuie sa se adopte stilul de viata activ. De asemenea, sportul trebuie practicat frecvent, pentru ca iti mentine conditia fizica, dar te ajuta si in combatarea stresului din viata de zi cu zi…

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed