Home Diete de slabitDIETE CELEBRE Cura cu zer de lapte te trateaza de boli grave

Cura cu zer de lapte te trateaza de boli grave

autor Elena Yvette
759 vizualizari
loading...

Cura cu zer de lapte este benefică în special primăvara, când organismul trebuie curăţat de toxine. Proprietăţile lui fiind demonstrate, să profităm şi să-l consumăm mereu pentru păstrarea sănătății!

Se ştie că la fabricarea brânzei rămâne un lichid de culoare albă, spălăcită, numit zer de lapte. Acest lichid nu este apă simplă, ci apă care conţine substanţe minerale şi diferiţi fermenţi. Medicina poporului îi atribuie proprietăţi tămăduitoare. În ultimul timp, chiar medicina ştiinţifică, după experimentări numeroase, a dovedit calităţile terapeutice ale acestui zer, specialiștii creând și cura cu zer de lapte.

Cura cu zer de lapte

Cura cu zer de lapte se află din ce în ce mai mult în atenția oamenilor din întreaga lume, atât datorită faptului că zerul este de folos în tratarea și ameliorarea unor afecțiuni, cât și pentru că este un sprijin de a pierde în greutate, mai ales când este asociată și cu exerciții fizice.

În ce constă cura cu zer de lapte?

Zerul de lapte este bun şi folositor organismului, stimulându-i digestia, în special. Pentru aceasta, se bea dimineața, pe nemâncate, un pahar. Ajuns în stomac, el trece repede în intestin, unde îşi exercită influenţa, ajutând digestia. Atât sucurile intestinale, cât şi motricitatea intestinală (contracţiile) lucrează mai intens sub acţiunea zerului ajuns in intestin. În acelaşi timp, bacteriile periculoase sunt omorâte, în schimb, se dezvoltă microbii saprofiţi, care ajută la digestie. Acţiunea nu se limitează aici, chiar și funcţiile ficatului se înviorează. Aportul de fiere din ficat este mai mare, având ca efect o bună digestie, urmată de o bună purgaţie.

Ce boli vindecă cura cu zer de lapte:

– Bolnavii de rinichi sunt avantajaţi dacă beau zer de lapte. În afară de faptul că favorizează eliminarea urinei în cantitate mare (diuretic), el ajută şi la concentrarea urinei, adică se elimină din organism toate otrăvurile.

– Cura cu zer de lapte este benefică. Având atâtea proprietăţi folositoare, zerul de lapte este întrebuinţat mult în curele de dezintoxicare a organismului. În artritism – boală care reprezintă o intoxicaţie cronică a organismului, prin substanţe toxice provenite din alimentaţie – cura cu zer de lapte aduce ameliorări vizibile.

– În bolile infecţioase, gripă, pneumonie, febră tifoidă, scarlatină, zerul e, de asemenea, folositor, contribuind la lupta împotriva congestiei ficatului şi a rinichilor şi împotriva intoxicaţiilor, favorizând şi diureza (urinarea).

– Rezultate bune se obţin şi prin administrarea zerului de lapte în bolile tubului digestiv, ca în dispepsii, constipaţii, fermentaţii intestinale, autointoxicaţii. Cei cu pietre la ficat ori la rinichi profită, de asemenea, de cura cu zer de lapte, bând în fiecare dimineaţă un pahar cu zer de lapte. Cei care abuzează de mese copioase, precum şi cei care au ureea crescută în sânge trebuie să urmeze cura cu zer de lapte. Chiar şi copiii mici şi sugarii care suferă de constipaţie pot consuma zerul de lapte, obţinându-se rezultate mulţumitoare.

– Cura cu zer de lapte este benefică și în cazul intoxicațiilor. În intoxicaţiile cu plumb ori tutun, zerul de lapte ajută la curăţarea organismului.

– Zerul de lapte conține bacterii probiotice, asemenea kefirului sau iaurtului. Acestea sunt extrem de benefice deoarece ajută digestia și ameliorează simptomele pe care le dă sindromul colonului iritabil.

– Sistemul imunitar este, de asemenea, întărit cu ajutorul aminoacizilor și proteinelor din zerul de lapte, ceea ce este de folos și asmaticilor.

– Zerul de lapte este de folos și în caz de insomnie, ne ajută să avem parte de un somn odihnitor, deoarece relaxează mușchii.

– Suplimentele de proteine din zer de lapte oferă o rezistență mai mare la exercițiile fizice, îmbunătățesc sinteza proteinelor în mușchi și contribuie la creșterea masei musculare.

Cum se prepară zerul pentru a fi benefic în cura cu zer de lapte?

Cum putem avea zerul de lapte la îndemână şi în ce mod trebuie urmată cura?

Oricine poate prepara zerul de lapte acasă. Se pune cheag în lapte şi astfel se precipită caseina, care se încheagă. Ceea ce rămâne se fierbe şi se obţine urda dulce. Partea lichidă, rămasă după ce se scoate şi urda, este zerul de lapte, gata de a fi întrebuinţat.

Nu este bine însă să se administreze aşa, la întâmplare. Numai medicul este autorizat să prescrie cura cu zer de lapte, care nu se face la fel în toate cazurile.

Cum se urmează cura cu zer de lapte?

Mod de administrare:

După opinia medicului francez Arthur Renaud, sunt trei moduri de a urma cura cu zer de lapte.

1. Cura severă şi exclusivă cu zer de lapte. Cura cu zer de lapte severă se aplică de obicei oamenilor bolnavi, graşi, cu uremie sau în bolile infecţioase. Într-o perioadă relativ scurtă, aceşti bolnavi vor bea exclusiv – fără a mai mânca alte alimente – un litru până la un litru şi jumătate de zer în 24 de ore.

2.  Cura cu zer de lapte care se urmează zece zile. De această cură trebuie să profite bolnavii de ficat, de rinichi, cei cu constipaţie, artriticii, cei cu arterioscleroză. Alimentaţia lor va fi vegetariană. Dimineaţa, pe nemâncate, vor bea 500-600 ml zer de lapte, iar la prânz şi seara, vor mânca vegetale şi fructe.

3.    Cura cu zer de lapte care se urmează pentru întreţinere. Se ia o cantitate mică dimineața, timp îndelungat; prevenim prin aceasta intoxicaţiile cronice ale organismului.

Persoanele care vor să urmeze cura cu zer de lapte care se urmează pentru întreţinere vor bea zilnic, în fiecare dimineaţă, pe nemâncate, 200-250 ml de zer (un pahar obişnuit). Ca să se menţină şi valoarea nutritivă a laptelui, unii recomandă să se bea lapte obişnuit dulce, amestecat cu zer de lapte. Cantitatea zerului de lapte e variabilă după dorinţa consumatorului.

Între laptele dulce şi zerul de lapte se plasează un lapte intermediar, numit lapte „degresat” sau lapte „uşurat”. Acesta este un lapte bun, din care s-a scos o parte din grăsimi şi substanţe albuminoide. Adăugându-i-se şi zer de lapte, se întrebuinţează, de asemenea, în diferite boli cronice de nutriţie.

Cura cu zer de lapte are proprietăți benefice, dar există și atenționări

Cura cu zer de lapte poate fi urmată pentru a ajuta organismul să se vindece de o mulțime de afecțiuni. Cu toate acestea, zerul trebuie consumat cu moderație, iar persoanele care au intoleranță la lactoză ar trebui să îl evite pentru că, deși nu este 100% lapte, este totuși un produs din lapte și poate cauza diferite reacții persoanelor alergice. În cazul acestora, este necesar acordul medicului…

loading...

Citește și:

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies