HomeNUTRITIE Cate calorii are o clatita | calorii clatite

Cate calorii are o clatita | calorii clatite

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 7,1K views 3 minute timp de citit
Cate calorii are o clatita

Află câte calorii are o clătită cu ciocolată sau cu dulceață. Câte calorii are o clătita fără zahăr sau de post.

Cate calorii are o clatita

Depinde de ingredientele folosite când dorim să aflăm câte calorii are o clătită, căci rețetele de clătite sunt foarte ușor de adaptat în funcție de preferințele fiecăruia. Rețetele clasice de clătite au pe lista de ingrediente făina, laptele și ouăle, motiv pentru care am putea crede că aportul caloric al unei clătite este destul de semnificativ. Cu toate acestea, există rețete de clătite mulțumită cărora aportul caloric este rezonabil.

Câte calorii are  clătită în funcție de rețetă

Aportul caloric al unei clătite este dat, în primul rând, de compoziția folosită pentru a obține clătitele. De asemenea, modalitatea de coacere sau prăjire a clătitelor poate afecta valoarea calorică, motiv pentru care trebuie să fim foarte atenți la detalii atunci când vrem să aflăm câte calorii are o clătită:

  • Rețeta clasică – atunci când vrem să știm câte calorii are o clătită obținută prin metoda clasică este indicat să cunoaștem în detaliu ingredientele. O clătită obținută din lapte, ouă, făină și zahăr, prăjită în foarte puțin ulei de floarea-soarelui, are în jur de 125 de calorii, în condițiile în care aceasta are dimensiuni potrivite și o greutate de aproximativ 50 de grame.
  • Rețeta cu apă minerală – înlocuirea laptelui cu apă minerală poate avea o contribuție semnificativă pentru aportul caloric al clătitelor. Pentru a afla câte calorii are o clătită fără lapte, trebuie să fim atenți la cantitățile folosite. O astfel de clătită va avea în jur de 100 de calorii.
  • Rețeta fără ouă – și ouăle sunt un ingredient care potențează aportul caloric al clătitelor, astfel că eliminarea lor din rețetă poate fi un factor decisiv pentru a afla câte calorii are o clătită. O clătită fără ouă, de dimensiuni medii, destul de subțire, va avea în jur de 90 de calorii.
  • Rețeta cu cacao – pentru a afla cu precizie câte calorii are o clătită cu cacao, este ideal să ne asigurăm de calitatea superioară a ingredientelor folosite. O cacao de bună calitate va crește aportul caloric al clătitei, acesta putând ajunge până la 135 de calorii.

Câte calorii are o clătită în funcție de umplutură

Pentru a ști câte calorii are o clătită gata de servire este foarte important să ținem cont de umplutura acesteia sau de sosul cu are este asezonată. În general, clătitele au un aport caloric semnificativ tocmai prin prisma combinațiilor alimentare în care sunt incluse:

  • Clătite cu zahăr pudră – pentru a afla câte calorii are o clătită cu zahăr pudră trebuie să alegem un sortiment de zahăr de foarte bună calitate, fără potențiatori de aromă. O astfel de combinație poate avea până la 130 de calorii.
  • Clătite cu ciocolată sau frișcă – reprezintă un desert delicios, consumat foarte frecvent de către iubitorii de dulciuri, acesta fiind și motivul pentru care este important să știm câte calorii are o clătită. O astfel de combinație delicioasă poate avea chiar și 300 de calorii per suta de grame…
  • Clătite cu sos de fructe – sosurile, gemurile și jeleurile din fructe sunt printre cele mai populare umpluturi pentru clătite. Pentru a ști câte calorii are o clătită combinată cu gem de vișine, de exemplu, este important să avem grijă la cantități. În mod normal, o astfel de combinație are în jur de 280 calorii.
Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed