Cate calorii are o portocala | calorii portocala

Share

Cate calorii are o portocala, o portocala rosie sau un fresh de portocale?

Cate calorii are o portocala

Am spune ca aportul caloric al acestor fructe nu este unul tocmai semnificativ, mai ales ca ele fac parte din grupul citricelor si sunt recomandate pentru consum preponderent in cadrul regimurilor de slabire. Ei bine, portocalele sunt unele dintre cele mai populare si mai frecvent consumate fructe, motiv pentru care este foarte important sa stim cate calorii are o portocala.

Cate calorii are o portocala in functie de cum este consumata?

Portocalele sunt fructe foarte usor de combinat, motiv pentru care ele se potrivesc perfect intr-o multime de combinatii. De asemenea, portocalele pot fi consumate in mai multe feluri, sub mai multe forme, fara ca acestea sa-si piarda din aportul nutritiv sau din continutul de vitamine. Iata, asadar, cate calorii are o portocala in functie de modalitatea in care este consumata:

  • Ca atare – pentru a afla cate calorii are o portocala consumata ca atare, fara a se interveni in vreun fel asupra texturii sale, este important ca aceasta sa fie cantarita imediat dupa ce a fost decojita. Astfel, o portocala de dimensiuni medii va avea in jur de 55 de calorii.
  • Portocalele rosii – sunt destul de diferite de portocalele obisnuite, atat ca gust, cat si ca aspect sau aport caloric. Pentru a afla cate calorii are o portocala rosie, este suficient sa ii aproximam dimensiunile si sa ii analizam textura. Un astfel de fruct va avea in jur de 70 de calorii la 120 de grame.
  • Fresh de portocale – este o bautura extrem de delicioasa si de bogata in vitamine, motiv pentru care trebuie sa stim cate calorii are o portocala. In mod obisnuit, un fresh de portocale de 250 de mililitri are un aport caloric de maximum 80 de calorii, in functie de cata pulpa din fruct contine.
  • Sosuri si jeleuri din portocale – fie ca sunt cosumate ca deserturi sau ca garnituri pentru feluri de mancare mai complexe, sosurile din portocale au o savoare aparte, specifica bucatariei mediteraneene. Pentru a afla cate calorii are o portocala consumata in acest fel, este ideal sa cantarim cu exactitate cantitatea de fruct folosita. Aportul caloric in acest caz este de circa 100 de calorii per suta de grame.

Cate calorii are o portocala in functie de dimensiune?

In cazul acestor fructe, gramajul nu este foarte relevant atunci cand vrem sa aflam cate calorii are o portocala, mai ales ca aceste citrice contin foarte mult lichid. Dimensiunile unui fruct sunt foarte relevante pentru aportul caloric al acestuia:

  • Portocale mici – a nu se confunda cu mandarinele, cu clementinele sau cu mineolele, caci fiecare soi are specificitatea sa. Pentru a ne da seama cate calorii are o portocala, este indicat sa analizam dimensiunile reduse si textura acesteia. O portocala mica, de circa 70 de grame, cu coaja subtire, va avea maximum 40 de calorii.
  • Portocale medii – acestea au dimensiuni potrivite si un gramaj de aproximativ 100 de grame. O portocala medie are in jur de 50-55 de calorii
  • Portocale mari – aceste fructe pot avea dimensiuni impresionante si gramaje foarte mari, chiar si de 200 de grame, in functie de soi si de tara de origine. O portocala de asemenea dimensiune poate ajunge chiar si pana la 130 de calorii.

Share
Abonează-te pe:Yve.ro news