Ciorba de legume și pește reprezintă o rețetă sățioasă și foarte gustoasă, pe care o puteți prepara cu orice ocazie.
Ciorba de legume și pește este sănătoasă, iar zeama de lămâie, verdețurile și chimenul măcinat adaugă acesteia un plus de savoare.
Ingrediente pentru ciorbă de legume și pește:
- 1.5 kg de pește alb (de exemplu, cod)
- 3 cartofi potrivit de mari, curățați și tăiați cubulețe
- 3 morcovi tăiați cubulețe
- o ceapă potrivit de mare, tocată mărunt
- o mână de pătrunjel verde, tocat mărunt
- o mână de mărar, tocat mărunt
- zeama de la o lămâie
- 2 linguri de chimen măcinat
- sare de mare
- ulei de măsline
Citește și: Ciorba de legume cu paste din orez
Mod de preparare pentru ciorbă de legume și pește:
- Fierbeți peștele, eliminând spuma care se formează deasupra.
- Puneți ulei de măsline într-o tigaie și sotați cartofii, ceapa și morcovii.
- În vasul cu peștele adăugați legumele sotate, plus puțin ulei din tigaie, sare, apoi lăsați să fiarbă la foc mic pentru circa 15 minute.
- După aceea, adăugați zeama de lămâie, pătrunjelul verde, mărarul verde, chimenul măcinat și le mai lăsați să stea la foc mic încă cinci minute…
Poftă bună!