Ciorba de lobodă roșie este specifică primăverii și are un gust delicios; în plus, este și simplu de preparat.
Ciorba de lobodă roșie există în mai multe variante, iar aceasta este una de post ce mai conține, printre altele, ștevie, leuștean și ceapă verde.Ingrediente pentru ciorbă de lobodă roșie:
- 3 legături de lobodă roșie
- o legătură de ștevie
- o legătură de leuștean
- 2 cepe verzi
- un morcov
- 3 linguri de orez cu bob lung
- zeamă de lămâie sau Borș magic (pentru acrire, după gust)
- sare
- pentru decor: pătrunjel proaspăt
Mod de preparare pentru ciorbă de lobodă roșie:
- Tocați mărunt cepele verzi și mărunțiți loboda, ștevia și leușteanul.
- Spălați bine orezul.
- Puneți apă la fiert într-o oală și adăugați ceapa tocată și orezul, apoi lăsați să fiarbă timp de zece minute.
- După aceea, adăugați în oală și loboda, ștevia și leușteanul; opriți focul și le lăsați să se înăbușească pentru cinci minute.
- După cele cinci minute, acriți, după gust, cu zeamă de lămâie sau Borș magic.
- Presărați și sare, după gust.
- Decorați cu pătrunjel proaspăt…
Poftă bună!
Citește și: Supă-cremă de leurdă