Termenul de “Cordon bleu” este asociat cu marii bucătari francezi, dar la noi reprezintă un fel de mâncare principal ce are la bază carnea de pui, şunca şi, nu în ultimul rând, un produs lactat.
Gata în: 40 min
Ingrediente
– 4 felii de piept de pui
– 4 felii de şuncă de pui / prosciutto
– 150 g brânză/caşcaval
– 3 linguri lapte
– 2 ouă
– 4 linguri făină
– 100 g pesmet
– 1 legătură ceapă verde
– unt/ulei
– sare
– piper
Citește și: Involtino de pui
Mod de preparare
- Bucăţile de piept de pui le bateţi cu ajutorul unui ciocan de şniţele pentru a se întinde.
- După ce le-aţi bătut suficient, daţi sare fiecărei bucăţi şi le lăsaţi deoparte cât va ocupaţi de umplutura de brânză.
- Curăţaţi ceapa verde, o spălaţi şi o tocaţi mărunt.
- Într-o tigaie, puneţi ulei/unt şi adăugaţi ceapa la călit. Ceapa este gata când capătă acea nuanţă aurie-maronie.
- Brânza o mărunţiţi într-un bol şi apoi o amestecaţi cu lapte şi piper.
- Peste crema de brânză adăugaţi şi ceapa călită şi omogenizaţi bine. Condimentaţi cu sare , după informațiile furnizate de deliaonline.com. Opţional puteţi adăuga şi alte condimente.
- Începeţi ansamblarea rulourilor astfel: luaţi o bucată de piept de pui peste care adăugaţi un strat generos de brânză şi apoi aşezaţi felia de şuncă. Rulaţi felia de piept de pui şi o fixaţi cu ajutorul unor scobitori.Puteţi să prindeţi cu o singură scobitoare la mijloc sau să ataşaţi câte una la fiecare capăt.Aşa veţi proceda şi cu restul rulourilor.
- Într-o tigaie pe foc puneţi uleiul la încins.
- Ca să obţineţi acea crustă, daţi fiecare rulou prin făină, apoi prin ou bătut şi, la final, prin pesmet.
- Le prăjiţi la foc mediu, astfel încât să se coacă şi în interior.
- Se recomandă a fi serviţi în stare caldă însoţiţi de o garnitură (piure, cartofi pai, salată)…
Poftă bună!
2 comentarii
As dori sa ma abonez. Multumesc
Sunca de pui !? Folositi prosciutto, la nevoie chiar felii subtiri de Keiser.