Cordon bleu din piept de pui

https://yve.ro/wp-content/uploads/2016/01/Cordon-bleu-din-piept-de-pui.jpg

Termenul de “Cordon bleu” este asociat cu marii bucătari francezi, dar la noi reprezintă un fel de mâncare principal ce are la bază carnea de pui, şunca şi, nu în ultimul rând, un produs lactat.

1

Gata în: 40 min

Ingrediente

– 4 felii de piept de pui

– 4 felii de şuncă de pui / prosciutto

– 150 g brânză/caşcaval

– 3 linguri lapte

– 2 ouă

– 4 linguri făină

– 100 g pesmet

– 1 legătură ceapă verde

– unt/ulei

sare

– piper

Citește și: Involtino de pui

Mod de preparare

  1. Bucăţile de piept de pui le bateţi cu ajutorul unui ciocan de şniţele pentru a se întinde.
  2. După ce le-aţi bătut suficient, daţi sare fiecărei bucăţi şi le lăsaţi deoparte cât va ocupaţi de umplutura de brânză.
  3. Curăţaţi ceapa verde, o spălaţi şi o tocaţi mărunt.
  4. Într-o tigaie, puneţi ulei/unt şi adăugaţi ceapa la călit. Ceapa este gata când capătă acea nuanţă aurie-maronie.
  5. Brânza o mărunţiţi într-un bol şi apoi o amestecaţi cu lapte şi piper.
  6. Peste crema de brânză adăugaţi şi ceapa călită şi omogenizaţi bine. Condimentaţi cu sare , după informațiile furnizate de deliaonline.com. Opţional puteţi adăuga şi alte condimente.
  7. Începeţi ansamblarea rulourilor astfel: luaţi o bucată de piept de pui peste care adăugaţi un strat generos de brânză şi apoi aşezaţi felia de şuncă. Rulaţi felia de piept de pui şi o fixaţi cu ajutorul unor scobitori.Puteţi să prindeţi cu o singură scobitoare la mijloc sau să ataşaţi câte una la fiecare capăt.Aşa veţi proceda şi cu restul rulourilor.
  8. Într-o tigaie pe foc puneţi uleiul la încins.
  9. Ca să obţineţi acea crustă, daţi fiecare rulou prin făină, apoi prin ou bătut şi, la final, prin pesmet.
  10. Le prăjiţi la foc mediu, astfel încât să se coacă şi în interior.
  11. Se recomandă a fi serviţi în stare caldă însoţiţi de o garnitură (piure, cartofi pai, salată)…

Poftă bună!

Abonează-te pe:Yve.ro news

Postat de Arseni Dana

Dana Arseni este redactor la yve.ro de peste 10 ani. A absolvit Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași și deține un master în Jurnalism la University of Glasgow. Cu o pregătire academică solidă și o pasiune profundă pentru informare, Dana este specializată în categoriile știri, modă și frumusețe. Prin articolele sale, aduce cititorilor noutăți din lumea fashion-ului, sfaturi de frumusețe și analize ale celor mai recente evenimente, toate într-un stil captivant și bine documentat. Dana se remarcă prin profesionalism și o atenție deosebită la detalii, contribuind activ la diversitatea și calitatea conținutului de pe yve.ro. Experiența sa de peste un deceniu în jurnalism și implicarea constantă în actualizarea cunoștințelor îi permit să ofere cititorilor articole de calitate, susținute de surse de încredere și perspective relevante. Pe lângă expertiza în știri și tendințele din modă și frumusețe, Dana este pasionată de gătit și creează rețete culinare care îmbină tradiția cu inovația. În toate rețetele sale, respectă principiile unui stil de viață sănătos, alegând ingrediente nutritive și metode de gătit echilibrate. Fiecare preparat este conceput cu atenție, astfel încât să fie nu doar delicios, ci și benefic pentru sănătate. Această abordare face ca articolele și rețetele Danei să fie apreciate de cititorii yve.ro, care au încredere în recomandările sale și găsesc inspirație în propunerile ei gastronomice.

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *