Curcan cu chapati

Pentru ajunurile de sarbatoare in care iti doresti o masa inspirata din bucataria internationala, curcanul cu chapatti este alegerea ideala.

https://yve.ro/wp-content/uploads/2013/10/Curcan-cu-chapatti.jpg

Pentru ajunurile de sarbatoare in care iti doresti o masa inspirata din bucataria internationala, curcanul cu chapati este alegerea ideala.

Curcan cu chapati

Chapati este o paine indiana, care seamana foarte bine cu lipiile arabesti.

Ingrediente pentru curcan:

  • 425 grame friptura de curcan ramasa de la o alta masa
  • 200 grame de maioneza
  • 125 ml supa de pui
  • 125 ml lapte de cocos
  • jumatate de lingura de ulei
  • jumatate de ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingura de pudra de curry
  • chimion
  • coriandru
  • curcurma
  • 2 linguri fulgi de cocos
  • pentru decor: salata, inele de ceapa, rosii tocate

Ingrediente pentru chapati:

  • 350 grame faina integrala
  • 1 lingura de ulei

Mod de preparare pentru curcan cu chapati:

  • Se va incalzi uleiul intr-o tigaie, se vor praji ulterior ceapa, usturoiul, se vor adauga mirodeniile si se vor praji la foc mic inca un minut. Dupa ce se raceste amestecul, se va amesteca impreuna cu maioneza, incat sa se formeze un sos.
  • Pentru prepararea painii chapati, se va pune faina si o lingura de sare intr-un vas mare. Se va turna ulei si se va framanta cu degetele. Se vor turna 250 ml de apa calda si se va amesteca pana la obtinerea unui aluat tare, dupa care se va framanta cam zece minute pana devine elastic. Se va taia ulterior in opt bucati mici si se vor intinde pe o suprafata tapetata cu faina spun cei de la olivemagazine.com. Se vor praji discurile intr-o tigaie, fara ulei, cam un minut pe fiecare parte.
  • Se va amesteca sosul cu carnea de curcan, se va praji nuca de cocos pana la rumenire, iar pe carnea de curcan se va presara coriandru si nuca de cocos obtinuta dupa rumenire…
  • Se serveste cu chapati si se decoreaza cu salata, rosii tocate si inele de ceapa.

Pofta buna!

Citește și: Carne de pui cu spanac si curmale

Abonează-te pe:Yve.ro news

Postat de Arseni Dana

Dana Arseni este redactor la yve.ro de peste 10 ani. A absolvit Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași și deține un master în Jurnalism la University of Glasgow. Cu o pregătire academică solidă și o pasiune profundă pentru informare, Dana este specializată în categoriile știri, modă și frumusețe. Prin articolele sale, aduce cititorilor noutăți din lumea fashion-ului, sfaturi de frumusețe și analize ale celor mai recente evenimente, toate într-un stil captivant și bine documentat. Dana se remarcă prin profesionalism și o atenție deosebită la detalii, contribuind activ la diversitatea și calitatea conținutului de pe yve.ro. Experiența sa de peste un deceniu în jurnalism și implicarea constantă în actualizarea cunoștințelor îi permit să ofere cititorilor articole de calitate, susținute de surse de încredere și perspective relevante. Pe lângă expertiza în știri și tendințele din modă și frumusețe, Dana este pasionată de gătit și creează rețete culinare care îmbină tradiția cu inovația. În toate rețetele sale, respectă principiile unui stil de viață sănătos, alegând ingrediente nutritive și metode de gătit echilibrate. Fiecare preparat este conceput cu atenție, astfel încât să fie nu doar delicios, ci și benefic pentru sănătate. Această abordare face ca articolele și rețetele Danei să fie apreciate de cititorii yve.ro, care au încredere în recomandările sale și găsesc inspirație în propunerile ei gastronomice.

Niciun comentariu încă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *