Dovlecei umpluți cu brânză și carne de curcan

Share

Dovleceii umpluți cu brânză și carne de curcan reprezintă un deliciu culinar destinat prânzului sau cinei.

Dovlecei umpluți cu brânză și carne de curcan

Dovleceii umpluți cu brânză și carne de curcan vor fi gata în circa 30 de minute. Vă prezentăm cum puteți prepara patru porții.

Ingrediente pentru dovlecei umpluți cu brânză și carne de curcan:

  • 4 dovlecei verzi (zucchini) potrivit de mari
  • 450 g carne de curcan tocată
  • ½ cană de brânză rasă, un sortiment la alegere
  • 380 g roșii din conservă, tăiate și scurse
  • ½ cană ceapă dulce tocată
  • 2 căței de usturoi tocați mărunt
  • 1 linguriță ulei de măsline
  • un praf de sare

Mod de preparare pentru dovlecei umpluți cu brânză și carne de curcan:

  • Încingeți uleiul de măsline într-o tigaie mare, la foc potrivit.
  • Adăugați ceapa, usturoiul, roșiile, apoi le căliți amestecând frecvent, până când se înmoaie.
  • Adăugați carnea de curcan tocată, pe care o desfaceți cu o furculiță în timp ce se află pe foc. În cazul în care începe să se lipească, mai adăugați puțin ulei de măsline.
  • Între timp, tăiați dovleceii pe jumătate, în lungime și scobiți interiorul, apoi îi umpleți cu amestecul preparat anterior.
  • Încălziți cuptorul la temperatură medie spre ridicată și ungeți o tavă cu ulei, apoi așezați cu grijă dovleceii și îi lăsați circa patru-cinci minute, până se înmoaie…
  • După aceea, presărați deasupra brânza rasă, opriți focul și închideți ușa de la aragaz, lăsând dovleceii să stea la cald încă unul-două minute, ca să se topească brânza.

Poftă bună!


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news