Lasagna usoara

412

Lasagna usoara reprezinta o reteta italieneasca savuroasa, consistenta, care poate fi servita cu orice ocazie alaturi de cei dragi.

Lasagna usoara

Lasagna usoara reprezinta o mancare foarte fina si aromata care se prepara relativ repede, un amestec de arome si culoare.

Ingrediente pentru lasagna usoara:

  • 125 grame de Mozzarella
  • 10 foi de lasagna
  • 40 grame de parmezan ras
  • frunze de busuioc, pentru decor

Ingrediente pentru sosul de carne:

  • 2 sosuri de rosii Cirio la borcan
  • ½ pahar de vin rosu (optional).

Ingrediente pentru sosul alb:

  • 100 grame de unt
  • 80 grame de faina
  • 850 ml de lapte
  • putina nucsoara rasa.

Mod de preparare pentru lasagna usoara:

  • Se vor pune sosurile Cirio intr-un bol si se va adauga vinul, se va lasa la fiert. Se va asezona dupa gust.
  • Pentru prepararea sosului alb se vor amesteca toate ingredientele necesare si se vor fierbe amestecand incontinuu. Se vor lasa pe foc pret de cinci minute pana devine omogen si gros, apoi se va da la o parte.
  • In tava se va aseza un strat subtire de sos de carne, se va stropi cu sos alb, se va prasara Mozzarella, dupa care se va acoperi cu foi de lasagna, apoi se repeta procedeul avand grija ca ultimul strat sa fie doar cu sos alb.
  • Se va presara parmezan pe deasupra.
  • Se va da la cuptor 40 de minute, dupa care se vor presara frunze de busuioc si se va taia in forma de patrate…

Pofta buna!