Pandişpan simplu și pufos

https://yve.ro/wp-content/uploads/2016/01/Pandişpan-simplu-si-pufos.jpg

Pandişpanul este folosit adesea drept blat de tort sau pentru substrat pentru diferite prăjituri. Oricum l-ai combina, pandişpanul va rămâne soluţia cea mai la îndemână şi uşoară de preparare a unui mic desert.

1

Timp de preparare: 1 h

Ingrediente

– 5 ouă
– 5 linguri ulei
– 150 g făină
– 250 g zahăr
– 1 praf de sare
– esenţă de vanilie şi/sau rom
– 2 pliculeţe de zahăr vanilat
– coajă rasă de lămâie/portocală

Mod de preparare

1. Pregătiţi-vă masa de lucru şi ingredientele necesare, pentru a vă veni mult mai uşor la preparare.
2. Luaţi două vase în care veţi separa gălbenuşurile de albuşuri.
3. În vasul cu albuşuri băgaţi mixerul şi mixaţi, apoi adăugaţi treptat zahărul, dar şi pliculeţele de zahăr vanilat.
4. Gălbenuşurile le amestecaţi cu sarea, esenţele, coajă de citrice şi uleiul, până se înglobează cât de cât uleiul.
5.  Turnaţi puţin câte puţin din gălbenuşuri peste spuma obţinută din albuşuri.
6. Când s-au incorporat cele două începeţi să adăugaţi şi făina cernută de dinainte.
7. Preîncălziţi cuptorul.
8. Cât se lasă compoziţia să se odihnească, pregătiţi tava/forma în care veţi coace pandişpanul. Tapetaţi-o cu hârtie de copt sau cu puţin unt şi făină.
9. Turnaţi în tavă compoziţia şi o daţi la cuptor.
10. Lăsaţi la cuptor timp de 35-40 minute (puteţi verifica dacă este copt cu ajutorul testului cu scobitoarea).

Citește și: Cozonac cu crema de ciocolata

Recomandări:

•    Peste pandişpanul proaspăt scos din cuptor presăraţi zahăr pudră conform livforcake.com.
•    Dacă îl consumaţi ca atare, puteţi strecura în compoziţie fructe confiate.
•    Dacă îl folosiţi ca blat, lăsaţi-l să se răcească destul de bine; astfel, îl veţi putea tăia mai ușor…

Poftă bună!

Reteța VIDEO

https://www.youtube.com/watch?v=cQsWniBBXmk

Abonează-te pe:Yve.ro news

Postat de Nicula Clara

Clara Nicula este redactor la yve.ro de peste 11 ani și și-a consolidat reputația prin articole bine documentate și bazate pe surse de încredere. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul UAIC Iași și deține o certificare în nutriție obținută prin cursuri acreditate la European Fitness Academy. Cu o experiență vastă în jurnalism și o pasiune pentru nutriție, Clara a devenit o voce autorizată în domeniul sănătății și al dietelor. Articolele sale sunt create cu atenție, respectând standardele riguroase de calitate și acuratețe. Informațiile prezentate sunt susținute de studii științifice și resurse medicale recunoscute, asigurându-le cititorilor yve.ro conținut valoros și educativ. Clara își dedică timpul pentru a analiza tendințele în nutriție și regimurile alimentare, oferind sfaturi și strategii pentru menținerea unui stil de viață echilibrat. Pe lângă expertiza în domeniul sănătății, Clara este pasionată de arta culinară și creează rețete sănătoase și gustoase. Fiecare rețetă este concepută cu grijă, având în vedere aportul nutritiv și beneficiile fiecărui ingredient, oferind astfel cititorilor inspirație pentru a adopta un regim alimentar echilibrat și variat. Cu această abordare, Clara promovează nu doar o dietă sănătoasă, ci și bucuria de a găti și savura preparate delicioase. Clara Nicula contribuie activ la educarea și informarea cititorilor yve.ro, combinând experiența sa în jurnalism cu pasiunea pentru nutriție și gătit, pentru a sprijini un stil de viață sănătos și a câștiga încrederea comunității.

Niciun comentariu încă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *