Piepturile de pui cu ghimbir in stil marocan reprezinta o reteta exotica, perfecta pentru cina.
Piepturile de pui cu ghimbir in stil marocan reprezinta o reteta cremoasa, satioasa si aromata, usor de preparat. Puteti servi acest fel de mancare alaturi de cuscus.
Ingrediente pentru piepturi de pui cu ghimbir in stil marocan:
- 4 piepturi de pui fara os si fara piele
- 600 ml supa de pui
- 100 grame de cirese uscate
- 100 grame rosii
- 100 grame ghimbir
- 1 dovleac mare
- 3 catei de usturoi
- 2 cepe
- 3 linguri de ulei
- 2 linguri de zahar brun
- 2 linguri otet de vin rosu
- 1 lingura de turmeric
- 1 lingura de chimion, coriandru si scortisoara
Pentru servire:
- frunze de menta
- 100 grame de feta
- iaurt
Mod de preparare pentru piepturi de pui cu ghimbir in stil marocan:
- Se vor asezona piepturile de pui si se vor rumeni pe ambele parti.
- Se vor amesteca ceapa, rosiile, ghimbirul si usturoiul pentru a obtine o pasta groasa.
- Se va cali ceapa pana se inmoaie, apoi se vor adauga condimentele si se vor mai lasa un minut: se va adauga pasta si se va mai lasa cateva minute pe foc.
- Ulterior, se vor pune piepturile de pui in vas impreuna cu dovleacul, supa, zaharul si otetul. Se va aduce totul la punctul de fierbere si se va lasa pe foc timp de jumatate de ora, dupa care se vor adauga ciresele uscate. Dupa fierbere, se vor taia piepturile de pui sub forma de cubulete si se vor amesteca cu sosul.
- La servire, coaja de lamaie si menta se vor presara peste mancare, la fel ca branza feta si iaurtul in functie de preferinta…
Pofta buna!
Citește și: Pui marocan cu lamaie si masline