Pilaful cu carnati chorizo este un pilaf cu arome spaniole, usor de preparat si foarte satios.
Ingrediente pentru pilaf cu carnati chorizo:
- 250 grame de carnati chorizo
- 250 grame de orez basmati
- 400 grame de rosii
- 600 ml supa de legume sau de pui
- 4 catei de usturoi
- 1 lingura de masline
- 1 ceapa mare
- 1 lingurita de paprika afumata
- 1 lamaie
- 2 frunze de dafin
- 1 legatura de patrunjel
Mod de preparare pentru pilaf cu carnati chorizo:
- Pilaful cu carnati chorizo este o mancare satioasa, care nu presupune un timp de preparare indelungat. Pentru inceput se va incinge uleiul intr-o tigaie cu capac, adaugandu-se ceapa care se va sota pana se va inmuia si va deveni aurie.
- Carnatii chorizo se adauga in tigaie, fara a se amesteca insa cu ceapa , așa cum rezultă din informațiile prezentate de budgetbytes.com. Carnatii chorizo se vor praji cat sa lase grasime.
- Dupa aceasta, se vor adauga orezul, supa, coaja de lamaie si frunzele de dafin, se amesteca si se lasa sa dea in clocot, dupa care se acopera si se lasa la foc inca 12 minute.Se va opri focul si se va lasa continutul 15 minute in tigaia acoperita.
- Se va adauga patrunjelul si se va servi cu felii de lamaie…
Pofta buna!
Citește și: Aripioare de pui la tava