Puiul la cuptor cu ardei si branza reprezinta o reteta ideala, pentru ca ofera o sursa importanta de fier, chiar daca asigura doar o cincime din necesarul zilnic de calorii.
Puiul la cuptor cu ardei si branza reprezinta o mancare savuroasa si satioasa, care se prepara usor.
Ingrediente pentru pui la cuptor cu ardei si branza:
- 500g pulpe de pui dezosate si fara piele
- 100g branza (la alegere: Feta, Ricotta, Halloumi, Tofu sau branza de capra)
- 2 ardei grasi copti si conservati la borcan
- 2 cepe rosii taiate in sferturi
- 50g seminte de pin coapte
- 2 lingurite de pasta Harissa
- 1 lingurita de otet din vin rosu
• Pentru servire:
- 200g cuscus fiert
Mod de preparare pentru pui la cuptor cu ardei si branza:
- Incingeti cuptorul la 200ºC.
- Puneti intr-un bol pasta Harissa si otetul, le amestecati, iar apoi adaugati carnea de pui si ceapa, pe care transferati apoi intr-o tigaie adanca, pe care o lasati pe foc timp de 35 de minute, amestecand cel putin o data.
- In ultimele zece minute, adaugati ardeii taiati in bucati mari si branza, iar inainte de a lua tigaia de pe foc, presarati si semintele de pin coapte…
- Serviti alaturi de cuscus, impreuna cu zeama din tigaie.
Pofta buna!
Citește și: Carne de pui cu dovlecei și porumb