Pulpele de pui cu dovleac si nuci reprezinta o reteta culinara ce imbina aromele delicate cu cele indraznete, o mancare gustoasa si deosebita.
Pulpele de pui cu dovleac si nuci este o mancare potrivita oricarei ocazii, fie ca este vorba de o seara petrecuta cu prietenii si familia, fie de o masa mai festiva.Puteti consuma aceste pulpe de pui simple sau impreuna cu piure de cartofi si o salata.Va prezentam cum puteti prepara o cantitate pentru patru portii.Ingrediente pentru pulpe de pui cu dovleac si nuci:
- 1 kg de pulpe de pui cu piele
- 100 g nuci taiate in bucati mari
- 1 dovleac pentru copt taiat sub forma de felii groase (eliminati semintele)
- 3 cepe rosii taiate sub forma de felii groase
- 3 lingurite de ulei de masline
- un manunchi de salvie
- otet de Sherry
- sare
- piper
Mod de preparare pentru pulpe de pui cu dovleac si nuci:
- Incingeti cuptorul la 220ºC.
- Asezati intr-o tava pulpele de pui aranjandu-le cu pielea groasa in sus, adaugati ulei de masline si bucatile de ceapa si dovleac, apoi asezonati cu sare si piper.
- Introduceti tava la cuptor pentru circa 25 de minute, apoi o scoateti si adaugati frunzele de salvie, nucile si stropiti deasupra cu otet de Sherry.
- Introduceti din nou tava in cuptor si o lasati inca 25-30 de minute, pana cand pulpele de pui capata o nuanta de auriu spre brun…
Pofta buna!
Citește și: Mancare de mazare cu pipote si inimi de pui