Pulpe de pui cu dovleac si nuci

Pui cu dovleac si nuci la tava este o reteta culinara care imbina aromele dulci cu cele fragede si mai indraznete, o mancare ideala oricarei ocazii, fie ca este vorba despre o seara petrecuta cu prietenii, fie ca este vorba de o masa mai festiva.

https://yve.ro/wp-content/uploads/2013/11/Pulpe-de-pui-cu-dovleac-si-nuci.jpg

Pulpele de pui cu dovleac si nuci reprezinta o reteta culinara ce imbina aromele delicate cu cele indraznete, o mancare gustoasa si deosebita.

Pulpe de pui cu dovleac si nuci

Pulpele de pui cu dovleac si nuci este o mancare potrivita oricarei ocazii, fie ca este vorba de o seara petrecuta cu prietenii si familia, fie de o masa mai festiva.Puteti consuma aceste pulpe de pui simple sau impreuna cu piure de cartofi si o salata.Va prezentam cum puteti prepara o cantitate pentru patru portii.Ingrediente pentru pulpe de pui cu dovleac si nuci:

  • 1 kg de pulpe de pui cu piele
  • 100 g nuci taiate in bucati mari
  • 1 dovleac pentru copt taiat sub forma de felii groase (eliminati semintele)
  • 3 cepe rosii taiate sub forma de felii groase
  • 3 lingurite de ulei de masline
  • un manunchi de salvie
  • otet de Sherry
  • sare
  • piper

Mod de preparare pentru pulpe de pui cu dovleac si nuci:

  • Incingeti cuptorul la 220ºC.
  • Asezati intr-o tava pulpele de pui aranjandu-le cu pielea groasa in sus, adaugati ulei de masline si bucatile de ceapa si dovleac, apoi asezonati cu sare si piper.
  • Introduceti tava la cuptor pentru circa 25 de minute, apoi o scoateti si adaugati frunzele de salvie, nucile si stropiti deasupra cu otet de Sherry.
  • Introduceti din nou tava in cuptor si o lasati inca 25-30 de minute, pana cand pulpele de pui capata o nuanta de auriu spre brun…

Pofta buna!

Citește și: Mancare de mazare cu pipote si inimi de pui

Abonează-te pe:Yve.ro news

Postat de Nitu Alina

Alina Nițu este redactor și manager al site-ului yve.ro, absolventă a Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași. Cu o vastă experiență în jurnalismul online, Alina coordonează activitatea editorială a site-ului și contribuie activ la crearea de conținut de calitate. Este specializată în categoriile horoscop, știri mondene, relații și rețete culinare, oferind cititorilor informații bine documentate și actualizate. Prin dedicarea și profesionalismul său, Alina contribuie la succesul platformei yve.ro, asigurându-se că fiecare articol respectă cele mai înalte standarde de informare.

Niciun comentariu încă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *